Risc de inundaţii în week-end

2Comentarii
Risc de inundaţii în week-end
ORADEA – Direcţia Ape Crişuri Oradea a transmis urmãtoarea avertizare hidrologicã: Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial prognozate, în intervalul 10 august (ora 21) -12 august (ora 20), în care sunt prognozate precipitaţii de 20 – 30 litri / metru pãtrat pe arii extinse.

Există şi posibilitatea de a depãşi local 50 – 60 l/mp se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie cu efecte locale de inundaţii şi creşteri de debite şi niveluri cu depãşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi a COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici şi pe cursurile superioare ale râurilor din arealele marcate pe harta anexatã.

Pe râurile mici, inundaţiile locale pot fi cauzate şi de blocaje artificiale ale albiilor, neântreţinute corespunzãtor. COD PORTOCALIU Începând din seara zilei de vineri existã risc de producere de viituri rapide pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri cu depãşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe cursurile superioare şi râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Alb.

În aceste condiţii D.A.Crişuri a impus urmãtoarele: · Urmarirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, conform cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţã generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluãri accidentale”.

 Pregãtirea materialelor necesare şi autilajele din dotare pentru intervenţie; personalul va fi pregãtit pentru intervenţii de urgenţã, în caz de necesitate, în zilele de sâmbãtã şi duminicã · Verificarea punctelor critice de la lucrãrile hidrotehnice, verificarea albiilor cursurilor de apã în zonele cu secţiuni îngustate de depozite de material lemnos sau de altã naturã. In cazul in care sunt depistate depozitari necontrolate pe cursurile de apa se vor lua mãsuri urgente pentru îndepãrtarea acestora. Judete avertizate din arealul Bazinului Hidrografic Crişuri sunt: Bihor, Arad, Hunedoara şi Cluj.

Cristian Horgos2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor