Riscă să piardă terenurile

6Comentarii
Riscă să piardă terenurile
DEVA – Termenul până la care tinerii, care au primit terenuri în zona Archia, pentru a începe construcţia caselor, a fost prelungit cu două luni. Acest lucru a fost afirmat de primarul Devei, Mircia Muntean, care susţine că: „am prelungit acest termen până în 16 aprilie, pentru a le mai acorda o şansa acestor tineri”.

Practic, până la această dată, doar patru dintre cei peste 150 de tineri au reuşit să demareze lucrările de construcţie a caselor.
O parte din beneficiarii acestor terenuri susţin că nu au demarat lucrările din cauza drumului greu practicabil şi a lipsei utilităţilor. Însă edilul oraşului infirmă acest lucru. „Utilităţile, precum gazul, canalizarea şi apa curentă, există. Însă, în ceea ce priveşte electrificarea acelei zone, nu am reuşit să ajung la o înţelegere cu cei de la ENEL. Am vrut să achiziţionez stâlpii necesari, pentru linia electrică, din banii Primăriei, dar ENEL-ul vroia ca aceştia să rămână în proprietatea lor. Ori legea nu îmi permite acest lucru. Sper ca reprezentanţii acestei instituţii să înţeleagă situaţia şi să accepte să facă această investiţie”, susţine primarul Devei.
Dacă tinerii contactaţi de Hunedoara Expres susţin că îşi dovedesc intenţia de a construi o locuinţă prin simplul fapt că au reuşit, până la această dată, să întocmească documentele necesare demarării lucrărilor, legea îi contrazice. „Legea spune că tinerii care au primit teren de la Primărie, pentru a-şi construi o casă, sunt obligaţi ca în decursul unui an, să înceapă construcţia locuinţei”, a declarat Mircia Muntean. Deşi, conform legii situaţia acestor tineri este incertă, primarul Mircia Muntean a declarat că: „pe durata mandatului meu beneficiarii acestor terenuri nu vor fi evacuaţi”.

Ce spune legea?
Conform legii 15/2003 beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă construcţia unei locuinţe în termen de un an de la data atribuirii terenului. În cazul nerespectării acestor condiţii, prin hotărârea Consiliului Local, îi este retras dreptul de folosinţă al acelui teren.

Iulian Stroia6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor