Riscă să rămână fără alocaţii

2Comentarii
Riscă să rămână fără alocaţii
ORADEA – Aproape 6.900 de copii din Bihor riscă să nu-şi primescă alocaţiile pe luna ianuarie. Este vorba despre cei ale căror date nu se regăsesc în baza de date a Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor .

Conform prevedrilor O.U.G. nr. 97/ 2007, începând cu luna ianuarie 2008, alocaţia de stat pentru copii va fi plătită de către Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, prin direcţiile de muncă şi protecţie socială pentru toţi copii. „În acest sens DMPS Bihor a preluat, pe bază de protocol, bazele de date în format electronic de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Bihor, cu beneficiarii alocaţiei de stat pentru copii şi reprezentanţii acestora”, ne-a precizat Simona Vesa, directorul executiv al DMPS Bihor.

Informaţii incomplete

De la DGASPC au fost preluate informaţii complete pentru 1.533 de beneficiari, cărora li se poate efectua plata alocaţiei de stat şi informaţii incomplete pentru doi beneficiari, dar pentru care se va face plata în ianuarie şi februarie. „DGASPC are obligaţia de a completa toate informaţiile pentru cei doi beneficiari până la 31.01.2008. În caz contrar, începând cu luna martie 2008, se va suspenda plata alocaţiei pentru cei doi copii”, a declarat Simaona Vesa.

În ceea ce priveşte datele preluate de la ISJ Bihor, dintre cei 69.362 de copii, doar 63.468 de copii au datele complete, restul de 6.894 de beneficiari au datele incomplete: erori de CNP, lipsă adresă, etc. „Pentru aceşti copii nu se va putea efectua plata alocaţiei”, a subliniat directorul executiv al DMPS Bihor.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor