Riscurile sezonului rece

Riscurile sezonului rece
Perioadele reci cresc sensibilitatea organismului la diferite boli, în consecinţă acesta trebuie protejat mai mult.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor recomandă cetăţenilor să respecte, în caz de temperaturi atmosferice scăzute, următoarele măsuri: să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea de mijloace de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi, încălţăminte – adaptate condiţiilor meteorologice şi care să nu exercite presiuni pe circulaţia vasculară a extremităţilor. Bihorenii mai sunt sfătuiţi să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate (vegetale), fructe, legume şi să evite consumul în exces de băuturi alcoolice şi cafea, să fie evitat  de asemenea fumatul şi încăperile cu fum de ţigară.

Atenţie mărită la copii şi bătrâni

Cetăţenilor li se recomandă să acorde o atenţie specială copiilor – evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător. Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării (agravării) în condiţii de temperaturi scăzute.

Recomandăm vârstnicilor să se adreseze la medicul de familie pentru efectuarea vaccinării împotriva gripei pandemice (A/H1N1) cu produsul Cantgrip. Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon. „Să evite expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături – în acest caz, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic” mai recomandă dr. Marius Pârcioagă, directorul coordonator al DSP Bihor.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !