Rita nu mai reprezintă un pericol major

Reactualizat la:
Rita nu mai reprezintă un pericol major

Americanii au scăpat uşor de uraganul Rita! Iniţial se credea că va face pagube mult mai mari decât uraganul Katrina, însă după ce a lovit puternic uscatul, a fost retrogradată la gradul 1.   Rita se pregateste de atac. 
Oamenii fug de Rita 22.09.2005
 Uraganul Rita e de nivelul 5

Expertii spun ca vor urma totusi ploi torentiale. Cele mai grav afectate orase sunt cele aflate pe granita dintre Texas si Louisiana, respectiv Beaumont, Lake Charles, Lumberton si Port Arthur.

Aici acoperisurile a sute de case au fost luate de rafalele de vânt, iar zone întregi sunt inundate.Autoritatile din statele Texas si Louisiana au anuntat ca pentru moment nu exista victime în urma trecerii uraganului Rita.

Acesta a atins uscatul la SABINE PASS, în Texas, cu ploi torentiale si rafale de vânt care au depasit 200 de kilometri la ora. Rita nu a afectat prea grav cea mai mare rafinarie a Statelor Unite, si nici celelelate 200 de puncte de prelucrare a petrolului aflate lânga orasul Houston.

În Texas si Lousiana, aproape 50 de drumuri sunt închise, iar peste 500 de mii de oameni au ramas fara curent electric. Orasul New Orleans, grav afectat de Katrina, a fost inundat din nou de ploile aduse de uraganul Rita.

Pagubele produse de ultimul uragan sunt estimate între 2,5 si 5 miliarde de
dolari.