RMN şi tomograf la Spitalul Municipal „Gavril Curteanu” din Oradea

1Comentariu
RMN şi tomograf la Spitalul Municipal „Gavril Curteanu” din Oradea
Fundaţia „Maria” va efectua analize gratuite în schimbul mutării ei la parterul Spitalului Municipal.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat joi un parteneriat de zece ani între Spitalul Municipal „Gavril Curteanu” şi Fundaţia „Maria”.
Astfel, fundaţia care gestionează Centrul de Imagistică „Maria” a solicitat Primăriei Oradea un spaţiu de 650 metri pătraţi la parterul Spitalului Municipal. Fundaţia s-a angajat să reabiliteze spaţiul respectiv şi să-l doteze cu aparatură performantă, astfel încât pacienţii din spitalele municipalităţii să beneficieze gratuit de analize medicale.

Gata cu „trămbăleala”

„Parteneriatul va aduce multe beneficii pentru municipalitate, pentru sistemul sanitar, dar îndeosebi pentru pacienţi. Costurile reabilitării spaţiului de la parterul Spitalului Municipal sunt între 150.000 – 250.000 euro. Dacă Fundaţia „Maria” îşi ia angajamentul să reabiliteze spaţiul, pe de o parte bugetul municipalităţii va fi degrevat de această cheltuială, iar pe de altă parte, cetăţenii vor beneficia de un centru medical reabilitat şi de analize gratuite. Pacienţii nu vor mai fi transportaţi de colo-colo pentru analize medicale.” a afirmat primarul Bolojan. Până acum, costul analizelor de RMN şi tomografie pentru pacienţii Spitalului Municipal se ridicau până la 6.000 de euro lunar.

„Fundaţia Maria s-a angajat să presteze analize gratuite în cuantum de 6.000 de euro pe lună. Dacă suma este depăşită, pacienţii care vor mai avea nevoie de analize le vor putea efectua în continuare contracost, dar la tarife mai mici cu 35% decât cele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai precizat primarul Oradiei.

Bolojan a mai explicat că una din raţiunile parteneriatului iniţiat de Fundaţia „Maria” este că aceasta a preferat să sponsorizeze Spitalul Municipal decât să plătească în continuare chirie pentru actualul spaţiu de pe strada Cuza Vodă.

Cristian Horgoş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor