„RO” în loc de „R” la codul de înregistrare

ORADEA – Începând cu 1 ianuarie 2007, codul de înregistrare în scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile de către organul fiscal competent va avea prefixul „RO” conform Standardului Internaţional ISO 3166 – alpha 2, urmat de codul de identificare fiscală, ne-a transmis Smaranda Sridon, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

„În acest scop, ANAF a atribuit, din oficiu, codul de înregistrare în scopuri de TVA pentru toţi plătitorii de TVA activi înregistraţi în evidenţele fiscale, la data de 1 noiembrie 2006 şi a emis certificatele de înregistrare fiscală în scopuri de TVA”, a declarat Smaranda Scridon.

Pentru a ridica certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, contribuabilii trebuie să se prezinte la organul fiscal în a cărui evidenţă sunt înregistraţi. „Modificarea codului de plătitor TVA în cod de înregistrare în scopuri de TVA a necesitat modificarea atributului fiscal R în prefixul RO, codul de indentificare al contribuabililor (CUI, codul de înregistrare fiscală) rămânând nemodificat”, a precizat Scridon.

Verificarea veridicităţii codului de înregistrare în scopuri de TVA se poate face pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul ANAF, domeniul VIES.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase