Robinetul, doar puţin închis

Robinetul, doar puţin închis
Regia Locala de Apa-Canal (RAAC) si-a pus în aplicare amenintarea de a opri alimentarea cu apa a comunei Sânmartin, la o maniera mai degraba simbolica.

Sefii RAAC au tinut robinetul oprit luni, de la ora 13:00 pâna spre seara, când l-au repornit, ca urmare a angajamentului de plata venit din partea administratiei comunei. „Au achitat azi (marti – n.r.) de dimineata cinci miliarde de lei si au promis ca în cel mai scurt timp vor lichida si restul datoriilor, pâna la 16 miliarde de lei”, spune Iulia Panoiu, director economic al regiei de apa.


Plata celor cinci miliarde de lei aduce SC Societatea de Gospodarire Comunala si Prestari Servicii (SC SGCPS) din Sânmartin în luna mai cu plata facturii. „Nu au venit cu un plan de esalonare a viitoarelor plati, au promis doar ca asta va fi în cel mai scurt timp”, spune reprezentanta RAAC.


Totusi, rezidentii comunei nu au resimtit efectele acestui conflict dintre regia de apa si Oradea si societatea de gospodarire comunala din Sânmartin. „La oameni nu s-a oprit apa defel. Noi avem o rezerva de 5.000 metri cubi de apa, cantitate care ar trebui sa ne ajunga timp de vreo 20 de ore”, spune Lucian Popus, primarul de Sânmartin.

Cristina Ghilea