Robu despre lucrarile haotice si neanuntate de pe strazile Timisoarei: SDM a facut lucrarile, are si lipsuri

De Roxana Deaconescu
Robu despre lucrarile haotice si neanuntate de pe strazile Timisoarei: SDM a facut lucrarile, are si lipsuri
© Tion: Robu despre lucrarile haotice si neanuntate de pe strazile Timisoarei: SDM a facut lucrarile, are si lipsuri
Deși Societatea de Drumuri Municipale are monopol pe întreținerea străzilor din oraș, dar și pe a trotuarelor, podurilor și pasarelelor, primarul Nicolae Robu recunoaște că aceasta are câteva lipsuri. De comunicare, nu de altceva.

Întrebat de ce nu sunt anunțate lucrările „spontane” din oraș, cum ar fi cea de pe strada FC Ripensia sau din intersecția de la AEM, primarul Timișoarei spune că de vină ar fi cei de la Societatea de Drumuri Municipale, dar nu că nu ar lucra.

„Se fac eforturi foarte mari, s-a lucrat și la sensul de la AEM, și pe strada FC Ripensia, până la 1 Decembrie. S-a făcut asfaltarea, nu s-a reușit să se termine integral până la începerea traficului intens, doar două benzi au fost date în folosință, a treia era asfaltată la ora 7.30, dar nu s-a putut circula pe ea, asfaltul era prea proaspăt. Asta a creat mari probleme, s-a nimerit ca vineri dimineață să fie simultan cu FC Ripensia probleme și în sensul de la AEM, eu știu, că am fost pe teren, a fost o nebunie, se mergea bară la bară. Sunt mari probleme, pentru că acestea sunt puncte cheie. Deși s-a lucrat noaptea, din păcate nu s-a reușit să se dea în folosință cum s-a intenționat, tot sensul de la AEM începând cu ora 7 dimineața”, a declarat Robu.

Edilul-șef susține că cei de la Societatea de Drumuri Municipale, care au monopol pe întreținerea străzilor și a trotuarelor din oraș, nu știu să comunice. În orice caz, Robu susține că cei de la SDM îi ascultă toate doleanțele și fac exact ce spune el.

„E un minus, pentru că trebuie să luăm și plusurile și minusurile. Sunt un plus toate aceste intervenții de modernizare a orașului, toată lumea poate vedea ce schimbări radicale au avut loc în oraș și în curând vom vedea și cele două pasaje date în folosință în integralitatea lor, dar sunt minusuri în privința comunicării. Se întâmplă exact cum ați reclamat, nu se face niciun anunț ca să încerci să eviți zona respectivă, acolo unde poți să o eviți. Au fost mari probleme. Nu anunță pentru că SDM, că SDM a făcut lucrările, are lipsuri în ceea ce privește comunicarea. O să-i muștruluiesc, îi laud pentru că fac treabă foarte bună. I-am mai muștruluit, dar se pare că nu funcționează zona asta a comunicării la ei. Le scapă, nu fac intenționat, pentru că eu dacă îi pun să lucreze noaptea, lucrează noaptea. Dar la zona de comunicare văd că au lipsuri. O să le atrag atenția. Noi le dăm mandat să intervină și când pot intervin, ei trebuie să comunice direct. SDM ar trebui să comunice direct, să emită comunicate de presă. O să le cer asta, să spună unde lucrează în ziua următoare. E simplu de făcut, dar trebuie să deprindă să facă asta, că fac bine drumurile, dar actul de comunicare nu-l fac bine”, a mai spus edilul.

Nu demult, toate lucrările din oraș erau anunțate pe site-ul primăriei, de către cei de la Direcția Edilitară și Direcția Comunicare. S-au dus însă acele vremuri, pentru că… nu sunt oameni, spune Robu.

„La Direcția Edilitară nu avem oameni, sunt oameni foarte puțini. Sunt scăpări, însă cele mai mari probleme le creează în oraș firmele care lucrează pentru operatorii de cablu. SDM răspunde la comenzi fără a avea prerogative instituționale de conducere a SDM. În momentul în care eu îi spun, din postura de primar, directorului SDM, că vreau să intervină într-un anume loc și să lucreze noaptea, se intervine acolo și se lucrează noaptea. Pe când în relația cu o firmă oarecare nu se întâmplă același lucru, decât dacă întâmplător cei ce conduc acea firmă au deschidere. De aceea eu pledez pentru delegarea serviciilor către SDM, pentru că SDM lucrează cu promptitudine”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Foto: arhiva
Societatea de Drumuri Municipale, al cărei unic acționar este Consiliul Local Timișoara, se ocupă de tot ce înseamnă infrastructură rutieră a orașului: întreținerea tuturor străzilor, întreținerea trotuarelor și aleilor, a podurilor, pasajelor și pasarelelor din oraș. Conform planurilor conducerii p...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !