Robu: Parcul de tramvaie din Timisoara va fi innoit

De Bogdan Marta
Parcul de tramvaie din Timisoara va fi innoit
Parcul de tramvaie din Timisoara va fi innoit
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, doreşte înnoirea parcului de tramvaie, dar nu ştie încă pentru ce să opteze: achiziţionarea unor tramvaie noi sau reabilitarea celor vechi. Un posibil răspuns ar putea fi dat la începutul lunii viitoare.

Tramvaie noi sau echipamente noi în tramvaiele vechi care încă mai circulă în Timişoara? Asta este dilema primarului Nicolae Robu. Pentru a lua o decizie informată, el se va deplasa în luna septembrie la Berlin, unde va avea loc o expoziţie a celor mai importanţi producători de tramvaie.

„În perioada următoare vom accelera analiza posibilităţilor de înnoire a parcului de tramvaie şi vom lua o decizie. În luna septembrie va fi o expoziţie la Berlin, unde cei mai importanţi producători de tramvaie din lume vor fi prezenţi. Doresc să particip la această expoziţie pentru a vedea în relaţie directă cu producătorii ce oferte există.

În paralel facem o documentare pe o cu totul altă soluţie, şi anume, pe reabilitarea tramvaielor existente şi transformarea lor în tramvaie cu tot comfortul şi parametrii de consum şi securitate, la nivelul noilor modele. Facem o analiză, nu am spus că este hotărât ceva. Această variantă de reabilitare a unor tramvaie mai vechi din care se păstrează doar partea perenă se pare că este mult mai ieftină. După ce avem tabloul complet, cu toate informaţiile, cu toate variantele posibile, abia atunci vom lua o hotărâre. Suntem în etapa de analiză”, a spus Robu.

Robu a ţinut să îi asigure pe timişoreni că în bugetul local există bani pentru ambele variante, însă dacă se va alege achiziţionarea unui parc nou de tramvaie, acest lucru se va face în detrimentul altor proiecte poate la fel de importante pentru oraş.

Pe de altă parte, Robu a declarat că auditul comandat la RATT şi care se pare că se va solda cu demiterea directorului Ioan Goia a fost întrerupt după ce echipa de control a primit alte sarcini. Însă controlul la această regie va continua şi primele rezultate sunt aşteptate peste două săptămâni.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !