Robu: Singurul loc din oras unde mai gasesti locuri de parcare seara. Garajele nu au scapare

De Roxana Deaconescu
Robu: Singurul loc din oras unde mai gasesti locuri de parcare seara. Garajele nu au scapare
© Tion: Robu: Singurul loc din oras unde mai gasesti locuri de parcare seara. Garajele nu au scapare
Locurile de parcare sunt prioritare între blocurile din Timișoara, iar garajele din cartiere stau în calea muncitorilor care vor să le amenajeze. Primarul Nicolae Robu îi avertizează pe timișoreni că niciun garaj nu va scăpa de buldozer. Unii proprietari au dat primăria în judecată, dar nimeni nu a câștigat procesul, susține edilul, construcțiile despre care vorbim fiind ridicate pe domeniul public.

Primarul Timișoarei susține că pe strada Uranus, care a fost reabilitată recent, șoferii pot găsi chiar și seara locuri de parcare libere. Edilul crede că este singurul loc din oraș în care există locuri libere la lăsarea întunericului.

„Din păcate, nu toți cetățenii înțeleg să-și desființeze garajele, să-și scoată lucrurile din ele, să-și ia poarta și să ne lase, că îi ajutăm noi la demolat. Unii mai obstrucționează această linie de acțiune pe care eu am asumat-o public de nenumărate ori. Sigur, unii sunt nemulțumiți, dar sunt mult mai mulți cei mulțumiți. Eu îi înțeleg omenește, că s-au obișnuit să aibă un spațiu unde să-și poată ține diverse, nici într-un caz mașina, că sunt deranjați la început, dar se obișnuiesc. Vor aprecia că vor trăi într-un mediu mai civilizat și le va face plăcere asta. Cu unii am ajuns și în instanță, unii au fost înțelegători, dar foarte mulți s-au opus. Este singurul loc în oraș, de exemplu, pe strada Uranus, unde mai găsești locuri de parcare seara. Vă rog pe toți, stimați timișoreni, să înțelegeți că nu va fi scăpare până la urmă pentru niciun garaj. Când ajungem cu amenajarea într-o zonă, garajele trebuie să dispară”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul-șef îi asigură pe timișoreni că toate garajele vor fi făcute una cu pământul, în timp. Iar despăgubiri primesc doar cei care au o clauză în contract care vorbește despre despăgubiri. Mai mult, unii timișoreni ar fi dat primăria în judecată, însă nimeni nu ar fi câștigat.

„Toată lumea a fost notificată, noi mergem la demolare. Acolo unde sunt mai mulți cetățeni de acord, intrăm mai prompt la demolare și imediat începem și lucrările de amenajare. Acolo unde se opune rezistență noi continuăm demersurile, dar întârziem cu lucrările. Asta trebuie să înțeleagă cetățenii, dacă nu sunt de acord cu demolarea, nu fac altceva decât să întârzie intervențiile de amenajare a zonei unde locuiesc. Nimeni nu a câștigat în instanță și nici nu o să câștige nimeni, că nu are cum. Garajele sunt pe domeniul public, există clauze care stabilesc foarte limpede ca atunci când e nevoie să fie eliberat terenul, proprietarii de garaje au obligația să elibereze. Unii se duc în instanță să dăm despăgubire. Noi dăm despăgubire imediată pentru cei care este prevăzută în contract o clauză de despăgubire, dar dacă nu este prevăzută în contract nu avem cum, nu este posibilitate legală, că vine Curtea de Conturi și ne obligă să recuperăm banii. Nu facem prostii”, a conchis Robu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !