Rocadă financiară între liceele neoprotestante

De Cristina Ghilea
7Comentarii
Rocadă financiară între liceele neoprotestante
Biserica Emanuel a renunţat la o alocare de peste 1,2 milioane lei, Bisericii Betel i-au fost alocaţi peste 1,4 milioane lei pentru liceul din Nufărul.

Consiliul local a aprobat marţi, în şedinţa ordinară din luna aprilie, alocări pentru Liceul Penticostal Betel via biserica omonimă şi retragerea alocării pentru Liceul Teologic Baptist Emanuel, cerută via Biserica Creştină Baptistă Emanuel Oradea. Destinaţia banilor este fixă – finanţarea lucrărilor de construire a sălilor de sport ale celor două uinităţi de învăţământ.

„Suma reprezentând sprijin financiar se va aloca din capitolul bugetar „Servicii religioase” respectiv „Susţinerea cultelor”, se arată în proiectul de hotărâre aferente alocării.

Biserica Penticostală Betel a primit o alocare de peste 1,4 milioane lei pentru a construi, ca anexă a Liceului din strada Nicolae Şova, din Nufărul, o sală de sport.

Raportul de specialitate a HCL arată că liceul din Nufărul a fost înfiinţat în 1994 de biserică, fiind frecventat anual de 1400 de elevi.
„Conform estimărilor rezultate din oferta de preţ, suma necesară construirii sălii de sport este de aproximativ 852.810 euro, sumă pe care biserica nu o poate acoperi integral. Astfel, prin adresa 908/03.-2019, Biserica Penticostală Betel Oradea solicită Municipiului Oradea sprijin financiar în sumă de 1.425.000 lei (300.000 euro) în vederea realizării acestui obiectiv”, se mai arată în raportul de specialitate.

În construcţie

Sala de sport a Liceului Teologic Baptist Emanuel este în construcţie, pe terenul dintre unitatea de învăţământ şi noul centru comercial de pe Decebal.

Printr-o hotărâre de consiliu local din primăvara anului trecut, oraşul aloca peste 1,2 milioane lei acestui obiectiv.
Printr-o adresă trimisă Primăriei vara trecută, baptiştii de la Emanuel au comunicat Primăriei că au decis să termine sala din fonduri proprii, ca urmare suma rămâne în buget.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor