Rocadă Rusu – Dehelean la șefia USR Bihor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Rocadă Rusu – Dehelean la șefia USR Bihor
Avocatul Cristian Rusu nu va candida pentru un nou mandat de președinte al USR Bihor, lăsându-l pe deputatul USR să-și asume munca de președinte al filialei.

Silviu Dehelean este unicul candidat pentru șefia filialei județene a USR, dar până sâmbătă se mai pot înscrie doritori. Este, însă, puțin probabil să se anunțe și alți interesați cu șanse reale, de vreme ce actualul președinte, avocatul Cristian Rusu, nu se mai arată nici el interesat.

Spune că munca de avocat activ, cumulată cu cea de șef de partid reprezintă prea mult pentru un singur om.

Rusu: „Este foarte multă muncă”

„Nu mă retrag din viața de partid, dar este foarte multă muncă și cu avocatura, și cu munca de partid. Silviu este deputat, el practic lucrează în politică. În schimb, voi candida pentru o poziție în Biroul județean, vicepreședinte sau membru în Birou”, ne-a declarat Rusu. Potrivit acestuia, candidații care vor primi cele mai multe voturi vor fi vicepreședinți ai Biroului județean.

Conferința județeană a USR Bihor va avea loc marți, la Hotel Bulevard din Oradea, începând cu ora 18. Deocamdată, nu se cunoaște numărul de vicepreședinți, iar deputatul Dehelean declară că acest aspect va fi stabilit de Conferința județeană.

Acum, sunt doi vicepreședinți, iar avocatul Rusu crede că vor rămâne doi. În schimb, deputatul Dehelean afirmă că ar putea fi maximum opt, în funcție de ceea ce va decide Conferința.

Sperăm să convingem oradenii că merităm încrederea pe care ne-au acordat-o” a declarat Marius Șovarschi

Totul în condițiile în care USR Bihor este o filială în creștere. „În principiu, Biroul Județean va avea tot 15 membri. Tot creștem, vin oameni noi, iar alții care păreau că se implică, fac un pas în spate. Există o anumită dinamică în filiala noastră. În ianuarie 2017 eram 100, acum suntem 600.

La următoarele alegeri am putea avea 1.500 de membri”, declară Dehelean. Dinamica USR face ca mandatul celor aleși în structura județeană de conducere să fie limitat la un singur an, urmând ca în 2020, după alegerile locale să fie organizată o nouă conferință județeană de alegeri.

Miercuri, au avut loc și alegeri pentru structura municipală a USR Oradea. Noul președinte este Marius Șovarschi, în condițiile în care fostul președinte, Ioan Gal, nu a mai candidat.

Achiziție de marcă

Contracandidatul lui Șovarschi a fost IT-stul Andrei Popa, care a rămas în Biroul Local. Cei șase vicepreședinți ai organizației locale USR Oradea sunt Cristian Rusu, Mihai Șvab, Flavius Bunoiu, Delia Ungur, Claudia But și Adrian Derban.

Delia Ungur este fostul director al Parcurilor Industriale Eurobusiness din Oradea, iar ulterior a lucrat și la societatea SC Parcuri Industriale Bihor SA a Consiliului Județean, înainte să revină în mediul privat. Potrivit lui Silviu Dehelean,

Delia Ungur este de circa un an membru al USR, ajungând în Uniunea Salvați România prin intermediul deputatului bucureștean Cristian Seidler, orădean de origine. Ceilalți membri ai Biroului Local USR Oradea sunt Silviu Dehelean, Vasile Dimitriu, Diana Buhaș și Andrei Popa.

Funcția de cenzor va fi îndeplinită de Mihaela Ichim iar Comisia de Arbitraj este formată din Mihai Soane, Adrian Raita și Vlad Creț. Mandatul celor aleși în această săptămâna va dură până la încheierea alegerilor locale din anul 2020.

„Noua echipă a primit un mandat clar din partea organizației pentru a pregăti cât mai atent alegerile locale de anul viitor, în sensul de a desemna candidații cei mai potriviți pentru administrația locală și de a elabora programul de guvernare locală al USR.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor