„Rodul acestor rezultate are rădăcini în trecut”

3Comentarii
„Rodul acestor rezultate are rădăcini în trecut”
ORADEA – Din vara anului trecut, Ioan Naom este şeful Centrului de copii şi juniori al FC Bihor. În paralel are sub îndrumare şi grupele de copii născuţi în anii 1995 şi 1999. Acesta spune că în vară va avea loc o restructurare a Centrului de copii şi juniori al FC Bihor.

Cum turul de campionat la juniori republicani a fost aproape perfect pentru grupele pregătite de Horia Rădulescu şi Gheorghe Silaghi, Naom a vorbit despre această performanţă. „Cei mai buni copii din centru au fost cooptaţi în aceste două grupe, iar acest lucru s-a văzut, pentru că rezultatele au fost mai bune decât în anii trecuţi. Rodul acestor rezultate are rădăcini în trecut, pentru că instruirea copiilor a început cu mulţi ani înainte”, consideră Naom.

Şeful CCJ spune că o eventuală calificare la turneul final nu este un lucru suficient pentru cele două grupe. „Obiectivul principal este să creştem jucători pentru echipa de seniori, să-i pregătim din toate punctele de vedere pentru a face acest pas. În special tehnico-tactic, pentru că fizic se definitivează mai târziu. Este bine că cele două grupe sunt în faţă, contează mult şi dacă vor ajunge la turneul final, dar nu e suficient.

Le trebuie jocuri grele pentru a se căli, deoarece în campionat, în afara Corvinului, FCM Reşiţa şi UTA, restul nu prea contează. Sunt necesare partide de verificare cu echipe de seniori din ligile a III-a, a IV-a şi chiar jocuri-şcoală cu FC Bihor”, afirmă Naom.

Situaţie îmbunătăţită

Antrenorul spune că situaţia la CCJ s-a îmbunătăţit simţitor în ultima perioadă. „Vom primi materiale didactice şi auxiliare, iar fiecare grupă va avea mingi de antrenament şi de joc. Aşteptăm şi finalizarea terenului sintetic, care ar mai rezolva o parte din problemele legate de suprafeţele de antrenament. Un alt lucru important este că suntem cu salariile la zi, situaţie care nu s-a mai întâmplat de multă vreme”.

Ioan Naom a mai precizat că în vară va avea loc o restructurare a sistemului de pregătire la CCJ: „Se va lucra pe paliere de vârstă. Copiii vor trece succesiv pe la toţi antrenorii din centru până vor termina junioratul. Fiecare antrenor va fi specializat pe o categorie de vârstă”. Antrenorul a făcut şi o ierarhizare a necesarului de care are nevoie CCJ pentru desfăşurarea unei activităţi normale. „Minimul necesar este o suprafaţă de antrenament bună, apoi vin priceperea antrenorilor care se ocupă de instruirea şi educarea copiilor, posibilităţile de recuperare, alimentaţia, medicaţia şi materialele ajutătoare”, a încheiat Naom.

Teodor Biris3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor