“Roma poate lua Cupa UEFA”

Reactualizat la:
“Roma poate lua Cupa UEFA”
Cristian Chivu, care evoluează la AS Roma, a declarat într-o conferinţă de presă că echipa sa are şansa anul acesta de a câştiga un trofeu, fie că acesta va fi titlul de campioană, Cupa UEFA sau Cupa Italiei.

“Fata de anul trecut, echipa alearga, joaca bine încearca sa marcheze. De multe ori am fost ghinionisti, dar sunt convins ca pe masura ce va trece timpul vom marca tot mai multe goluri si vom aduna puncte mai multe”, a spus Chivu.

Capitanul nationalei de fotbal a României a afirmat ca echipa are sansa sa câstige un trofeu în acest sezon: “campionatul e lung, iar în acest an avem posibilitatea de a câstiga ceva, scudetto, Cupa UEFA sau Cupa Italiei. Noi credem ca este posibil, deoarece de fiecare data când intram pe teren o facem cu gândul la victorie, avem mentalitatea potrivita si credem în tot ceea ce facem”.

Chivu a precizat ca nu a spus niciodata ca ar dori sa plece de la Roma. “Nu am spus niciodata ca daca echipa nu are un obiectiv voi pleca de la Roma, ci ca o echipa ca AS Roma trebuie sa aibe un obiectiv, iar Roma este un club care se preocupa de jucatori si de antrenori”, a subliniat Chivu.

Fundasul român a mai spus ca atacantul Antonio Cassano este util echipei si ca si-a schimbat atitudinea fata de anul trecut si si-a exprimat încrederea în tânarul portar Curci.

Despre jocul de joi, din Cupa UEFA, cu Aris Salonic (5-1 în tur pe Olimpico), Chivu a spus: “Chiar daca am învins în tur cu 5-1 nu trebuie sa subestimam echipa elena, chiar daca rezultatul din tur ne oferta o anume siguranta”.

Chivu a apreciat ca a crescut în valoare fata de perioada când juca la Ajax: “Cu siguranta sunt mai bun, deoarece au trecut câtiva ani, iar campionatul italian m-a facut sa cresc pe plan profesional, sa devin mai puternic si stiu ca pot deveni si mai bun daca voi avea continuitate si nu ma voi accidenta.”

Chivu a recunoscut ca jucatorii Romei au o datorie morala fata de suporterii “giallorossi”, care i-au sustinut mereu.

Internationalul român a fost recent în Olanda, pentru un consult la un medic specialist, cu care a mai colaborat în urma cu patru ani, când a resimtit dureri la spate. “Resimt o durere la bazin, dupa o cazatura puternica suferita în meciul cu Brescia, din campionatul trecut. Acum, durerile au disparut, dar cred ca voi mai face câteva vizite si controale la Amsterdam”.

Onlinesport.ro