Roman a „amendat” bugetul de 24 de ori

Roman încearcă din opoziţie să finalizeze investiţii
Roman încearcă din opoziţie să finalizeze investiţii
Biserici, şcoli, cămine culturale, drumuri şi blocuri ANL s-au aflat pe lista de a amendamente a deputatului.

A uzat de dreptul său  şi a dorit să aducă unele corecţii la bugetul pe 2010. A mizat şi pe sprijinul parlamentarilor din arcul guvernamental, deoarece unele  investiţii îi vizau pe primarii PD-L, respectiv pe cei ai UDMR. Pe masa Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă,a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, a Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic şi a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport au ajuns amendamentele pe care deputatul Ioan Sorin Roman le-a făcut la legea bugetului. „Din păcate acest sprijin nu a existat şi nici unul dintre amendamente nu a fost adoptat”, spune parlamentarul.

Investiţii

 Cum Ioan Sorin Roman face parte din Comisia de învăţământ, aproape jumătate dintre amendamente vizau acest domeniu. De exemplu, 600.000 de lei ar fi fost necesari pentru  finalizarea lucrărilor de construcţie a Şcolii din Cheresig. „Reabilitarea vechii şcoli ar fi fost o chestiune  mult prea costisitoare şi ineficientă  în timp motiv pentru care a demarat construcţia unei noi clădiri.

Lucrările au mers bine, până la realizarea plafonului. Din păcate nu au mai fost alocate fonduri, condiţii în care există riscul ca  ceea ce s-a realizat până acum să se degradeze. Sursa de finanţare pe care am indicat-o au fost înprumuturile externe sau fondurile destinate investiţiilor din bugetul ministerului” spune parlamentarul PSD. Reabilitarea termică a şcolii din Girişul Negru, finalizarea reabilitării termice a Şcolii cu clasele I-VIII din Avram Iancu, o grădiniţă cu program prelungit şi un after school  la Cefa, dar şi un stadion la Inand  au fost priorităţile identificate de deputat.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !