„Româna” de toamnă, mai uşoară

„Româna” de toamnă, mai uşoară
ORADEA – Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat pare să treacă cu uşurinţă pentru elevii respinşi în prima sesiune. Cel puţin la proba scrisă la limba şi literatura română, care a iscat în vară controverse, atât în rândul elevilor, cât şi în rândul profesorilor.

Astfel, elevii care au susţinut ieri proba scrisă la această disciplină au răsuflat uşuraţi la finalul examenului.

„A fost mai uşor de data asta. Eu am fost respins doar la proba de limba şi literatura română în vară, deci pe celelalte nu mai trebuie să le dau. Dar în prima sesiune am picat pentru că a fost un subiect la care nu mă aşteptam”, mărturiseşte Prinyi Csaba, fost elev al Liceului Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo”.

Aceeaşi părere o împărtăşesc şi alţi tineri. „Mie mi s-a părut uşor. Adică mult mai uşor decât în vară. Atunci a fost un şoc pentru toţi, nimeni nu se aştepta să pice acel subiect. Eu acum trebuie să dau toate probele, pentru că nu am intrat în prima sesiune”, susţine Anca Bodea, fostă elevă a Liceului „Aurel Lazăr”. Examenul de ieri a fost susţinut de peste 1.100 de elevi.

Pregătiri
Pentru că probele scrise necesită mai multă atenţie, preşedinţii centrelor de examinare au participat miercuri la o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

„Am pus la punct anumite probleme cum ar fi afişajul în centrele de examinare, accesul elevilor cu materiale interzise în examen, aspecte ce privesc comisia şi atribuţiile ei, instructajul şi măsuri de prevenire a eventualelor cazuri de îmbolnăvire din cauza căldurii specifice acestei perioade, precum şi diverse aspecte tehnice privind probele scrise”, explică Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ.
Sesiunea de toamnă continuă astăzi cu testarea la limba şi literatura maternă, urmând ca luni să se susţină proba obligatorie a profilului. Primele rezultate vor fi afişate în 31 august, când se vor depune şi contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în cursul zilelor de 1 şi 2 septembrie, astfel încât pe 3 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !