Români plătiţi împărăteşte în Japonia

Români plătiţi împărăteşte în Japonia
Muncesc de dimineaţa până seara, nu au timp de viaţă personală, dar sunt extrem de respectaţi şi foarte bine plătiţi. Românii care lucrează în Japonia şi-au schimbat complet stilul de viaţă pentru a se adapta condiţiilor din Ţara Soarelui Răsare.

S-au transformat în adevăraţi roboţi pentru a câştiga salarii chiar şi de 10 ori mai mari decât în România.

Zeci de mii români lucrează astăzi, legal, în Japonia. Mulţi au slujbe invidiate chiar şi de japonezi. Mihaela Şerbolea locuieşte în Tokyo de 13 ani. Este medic, dar îşi câştigă existenţa făcând cercetare în domeniul medicinii tradiţionale.

“Dacă ar şti că sunt doctor, nici nu ar mai sta de vorbă de mine…Aşa distanţă păstrează din respect”, a declarat Mihaela Şerbolea, medic.

Ştefan Şilian este un alt român foarte respectat în compania în care lucrează. E de şase ani în Japonia.

“Răspund de la A la Z de contracte, de finanţare, contracte de împrumuturi, contabilitate”, a spus Ştefan Şilian, director companie de shipping japoneză.

Mulţi dintre românii care muncesc în Ţara Soarelui Răsare sunt plătiţi regeşte. Cornelia Kasonara lucrează la ambasada României din Tokyo şi promovează valorile şi tradiţiile româneşti la televiziunea publică niponă.

“La Universitatea din Tokyo a fost, tot aşa, o prezentare despre România şi în două ore am câştigat 400 de euro.(…)Ţinând cont că o oră de muncă este plătită cu 1000 de yeni, adică 7 euro, este foarte mult”, a declarat Cornelia Kasonara.

Succesul cere, însă, sacrificii.

“A accepta să nu iei vacanţă, asta e o regulă pe care nu o pot înţelege nici acum. (…)Şi chiar dacă se stă mult la serviciu nu este doar de dragul şefilor”, a declarat Mihaela Şerbolea, medic.

Românii pe care i-am întâlnit la Tokyo ne-au povestit că pentru ei ziua de lucru începe la 7 – 8 dimineaţa şi se încheie seara târziu. Dar, aşa cum este obiceiul acum în marile oraşe japoneze, nimeni nu merge la culcare înainte de a petrece două – trei ore într-un bar sau într-un club.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !