România, a doua creştere economică din UE

De Dan Birta
6Comentarii
Creşterea economică a României, a doua din UE
Creşterea economică a României, a doua din UE - © FOTO: BUSINESS - REVIEW
Creşterea economică în Uniunea Europeană a fost, în medie, de 1,3%.

România a avut a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în al doilea trimestru din acest an, potrivit barometrului european de statistică – Eurostat. Creşterea PIB-ului României a fost, în serie ajustată sezonier, de 4,6% în T2 2019, faţă media europeană, de 1,3%.
Locul întâi este ocupat de Ungaria, unde PIB-ul a crescut cu 5,1% în serie ajustată sezonier faţă de aceeaşi perioadă a anului precent.

După România, a treia cea mai mare creştere din UE a fost înregistrată de Polonia, unde economia a crescut cu 4,1%. Pe locul patru se clasează Lituania, cu o creştere economică de 4%.

Bulgaria a înregistrat de asemenea o creştere economică peste medie europeană. Economia bulgară a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 3,3%, plasându-se pe locul cinci. Ciprul vine pe locul şase cu 3,2%, iar Cehia pe şapte, cu un avans anual al economiei de 2,7% în T2.

Doar creşteri

Nicio ţară din UE, pentru care există în acest moment date, nu a înregistrat scăderi ale PIB-ului în al doilea trimestru din acest an, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, economia italiană a stagnat în al doilea trimestru din acest an, după ce în primul trimestru a înregistrat o scădere economică de 0,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Economia din Germania, locomotiva economiei UE, a crescut la un ritm anual de 0,4% în T2, 2019, a doua cea mai slabă performanţă din Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, faţă de trimestrul precedent, a înregistrat un declin de 0,1%.

Sub media europeană de 1,3% s-au clasat Belgia şi Marea Britanie (1,2%). Economia Franţei a crescut cu 1,3%, a Suediei cu 1,4%, iar a Finlandei cu 1,8%, arată Eurostat.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor