România are o rată a şomajului sub media UE

România are o rată a şomajului sub media UE
Comisia Naţională de Prognoză a revizuit, în uşoară scădere, estimarea privind rata şomajului din acest an, de la 5,3% la 5,2%, anticipând că numărul şomerilor înregistraţi va ajunge la sfârşitul lunii decembrie la 460.000.

Pentru anul trecut, analiza CNP indică o rată a şomajului similară cu cea prognozată pentru acest an, de 5,2%, respectiv un număr de 460.500 de şomeri.În prognoza de toamnă, prezentată în luna noiembrie, CNP a estimat o rată a şomajului de 5,4% pentru 2006, nivelul aşteptat pentru acest an fiind de 5,3%. Pentru perioada următoare, Comisia a anticipat o diminuare a ratei cu câte o jumătate de punct procentual pe an, care ar urma să coboare la 4,9%, în 2010. Rata şomajului din România este una dintre cele mai scăzute din Europa, însă ponderea celor care beneficiază de ajutor de şomaj pe termen lung se menţine la peste 50%, avertiza Banca Mondială în luna ianuarie. Numărul mediu de salariaţi este estimat de CNP pentru acest an la 4,7 milioane, faţă de 4,6 milioane în 2006, populaţia ocupată urmând să ajungă la 8,2 milioane de persoane.Comisia Naţională de Prognoză estimează pentru acest an un nivel al câştigului salarial mediu net de 990 lei, în creştere cu 11,8%. În prognoza de toamnă era estimat un nivel al salariului mediu brut de 1.270 de lei.  
  
La noi în judeţ  
În judeţul Hunedoara, la finele lunii trecute, rata şomajului a fost de 6,37%. Anul trecut nivelul ratei şomajului a fost, în ianuarie, de 10,03%, iar în decembrie de 6,4%, informează AJOFM Hunedoara.  0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !