România, extrem de vulnerabilă la criza financiară mondială

1Comentariu
România, extrem de vulnerabilă la criza financiară mondială
România este una dintre cele mai vulnerabile ţări la turbulenţele financiare internaţionale, potrivit ultimei prognoze a specialiştilor de la Economist Intelligence Unit.

Analiştii îl contrazic astfel pe premierul Tăriceanu care spunea că ţara noastră nu va fi afectată de criza mondială. România va avea un deficit de cont curent de peste 10% până în 2013. Acesta va fi alimentat de creşterea economică şi, mai ales, de accelerarea consumului intern, se arată în cea mai recentă prognoză globală realizată de specialiştii de la Economist Intelligence Unit.

Avertizările sunt similare celor cuprinse în ediţiile anterioare ale prognozelor instituţiei. Economiştii avertizează că finanţarea prin fluxurile de investiţii străine directe va deveni din ce în ce mai dificilă, pe măsură ce privatizările se vor termina. Un alt punct slab identificat de economişti se referă la deprecierea monedei naţionale.

Economiştii au un ton şi mai pesimist în ceea ce priveşte economiile Statelor Unite, Japoniei şi ale statelor din zona euro, pe fondul turbulenţelor financiare internaţionale. Analiştii notează că economia mondială va încetini semnificativ iar riscurile rămân ridicate. Această situaţie reflectă problemele din sectoarele financiare din Statele Unite şi Europa. Totodată, mai evidenţiază şi alte probleme precum presiunile inflaţioniste globale, care reduc competitivitatea firmelor, puterea de cumpărare şi diminuează perspectivele de creştere în multe state.

Potrivit specialiştilor de la Economist Intelligence Unit, unele state din Asia, Orientul Mijlociu şi Europa de Est rămân deosebit de vulnerabile în faţa noilor condiţii de pe piaţa mondială.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor