România joacă azi cu Ungaria

Oradea, Budapesta – Echipa naţională de polo a României a părăsit ieri dimineaţă Oradea, îndreptându-se spre Budapesta, oraşul care găzduieşte prima fază a Ligii Mondiale 2007.

Selecţionerul Vlad Hagiu a deplasat în capitala Ungariei lotul de 14 jucători folosit în meciul amical cu Israelul, alcătuit din următorii: Nenciu, Stoenescu – portari; Radu, Baidoc, Muşat, Josep , Buşilă, Chioveanu, R. Georgescu, Tuinea, G. Georgescu, Goanţă, Ghiban, E. Andrei. Dintre aceştia, Ramiro Georgescu şi Cosmin Baidoc sunt legitimaţi la CSM Leonardo Oradea.

România are ca adversare în grupa A a Ligii Mondiale echipele Ungariei, Croaţiei, Spaniei şi Rusiei. Ungaria este campioana olimpică en titre, Croaţia campioana mondială en titre, Spania a obţinut locul III la ultimul CM, iar Rusia este o forţă de tradiţie în polo.

Doar simpla înşiruire a acestor nume poate da fiori oricărei echipe. Antrenorul Vlad Hagiu speră ca elevii săi să facă o figură cât mai frumoasă. „S-a muncit bine la Oradea, jucătorii au tras serios la antrenamente. Avem parte de o grupă extrem de dificilă la Budapesta, iar lotul nostru este incomplet.

Avem şase absenţi faţă de lotul cu care ne-am clasat pe locul patru la Campionatul European 2006. Sigur, nu ne va fi uşor în aceste condiţii, dar noi sperăm să facem o figură cât mai bună”, a afirmat selecţionerul României.

Chiar dacă este greu de sperat că România va putea face o performanţă semnificativă la Liga Mondială, selecţionerul Hagiu este optimist în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivului major al reprezentativei de polo, calificarea la Jocurile Olimpice 2008. „Jucătorii trebuie să fie conştienţi de şansa pe care o au de a accede la Olimpiada de la Beijing. Acesta obiectivul primordial cu care am pornit la drum în 2004. Eu sper să reuşim să ne calificăm în urma turneului de la Bratislava şi să nu mai fie nevoie să jucăm în turneul preolimpic, de la Oradea, din martie 2008”, a spus Vlad Hagiu.

România dispută astăzi primul joc de la World League, în compania Ungariei. Meciul va putea fi urmărit în direct pe programul 1 al Televiziunii maghiare, cu începere de la ora 18:20. Poloiştii tricolori vor juca apoi vineri cu Rusia, sâmbătă cu Croaţia şi duminică cu Spania.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase