România, mai pregătită de aderare decât Bulgaria

Reactualizat la:
România, mai pregătită de aderare decât Bulgaria
România este mai bine pregătită decât Bulgaria, în privinţa aderării la Uniunea Europeană, apreciază presa… americană. Astfel, conform unor surse de la Bruxelles, citate de site-ul financiar Dow Jones, Bulgaria se confruntă cu probleme mai mari, în privinţa corupţiei, comparativ cu ţara noastră.

Conform Dow Jones Newswires, Bulgaria s-a bucurat de o perceptie mult mai favorabila decât România în cercurile europene din cauza ca s-a dovedit doar a fi mai buna la manipulat mass-media si opinia publica din tarile europene.

În privinta sistemului vamal, situatia este însa identica în cele doua tari, sustine site-ul financiar: un veritabil focar de coruptie , fapt care va fi de altfel semnalat în raportul Comisiei Europene.

Cu toate acestea, mai nou, în cercurile europene de la Bruxelles se considera ca, în România coruptia este inferioara celei din Bulgaria, sustine site-ul Dow Jones. Bulgaria ar fi avut astfel o imagine mai buna la capitolul coruptie, doar pentru ca guvernul de la Sofia a reusit sa ascunda mai bine acest fenomen.

Site-ul financiar Dow Jones mai estimeaza ca României îi vor fi recunoscute progresele la capitolul concurenta. În privinta aspectelor deficitare – valabile pentru ambele tari – se numara, în continuare, domeniile administratiei si justitiei.

Conform site-ului Dow Jones, raportul Comisiei Europene din luna octombrie nu va contine referiri legate de posibilitatea activarii clauzei de salvgardare.

Realitatea.tv