Romania pleaca azi in Finlanda

Reactualizat la:
Romania pleaca azi in Finlanda
Tricolorii pleaca azi spre Finlanda pentru ultima partida din preliminariile CM din Germania. Ochii romanilor vor fi atintiti si asupra meciului dintre Cehia si Olanda, in perspectiva caruia atit cehii, cit si batavii se confrunta cu accidentari.

Romania isi traieste ultimele zile de speranta in privinta sanselor de a accede, nesperat, pe tabloul principal al Mondialului german. Plecati inca din start cu sansa a treia, ‘tricolorii’ s-au tinut scai de statutul de outsider, o palida replica fiind consemnata abia pe final, cind trupa lui Victor Piturca a invins la Constanta pe Cehia, aproape prea tirziu insa.

Cum matematica nu ne-a tradat, optimismul ‘tricolorilor’ sta in meciul de simbata, din Finlanda. Nu numai in el, atit timp cit victoria Romaniei contra nordicilor cade in subsidiar in cazul in care Olanda nu reuseste, in aceeasi zi, sa cistige derby-ul grupei, cu Cehia.

Tocmai aspectul partidei adversarilor il macina pe selectionerul Victor Piturca, temator ca Adrian Mutu si compania vor juca in Finlanda cu gindul la Cehia si Olanda, partida care va debuta la doua ore dupa ce ‘tricolorii’ intra in arena. Pe de alta parte, suspendarea lui Cristi Chivu, stilpul apararii si capitanul selectionatei tarii noastre, ii da batai de cap lui Piturca.

Se pare totusi ca selectionerul va opta pentru cuplul Gabriel Tamas-Adrian Iencsi, fostul rapidist avind trei meciuri bifate in actualele preliminarii.

Un factor important l-a constituit pentru Piti si meciul-test de aseara, din compania gruparii din esalonul al treilea, Sportul Studentesc II, in care a incercat sa cristalizeze primul ’11’ pentru partida de simbata, ultima a preliminariilor. Dupa antrenamentul de dimineata, ‘tricolorii’ vor pleca, astazi, la ora 14.30, spre Finlanda, cu un charter.

In privinta meciului de care depinde soarta Romaniei, atit Cehia, cit si Olanda se confrunta cu probleme de efectiv. Mai pregnant, nationala lui Karel Bruckner, in cadrul careia a devenit incerta prezenta atacantului Milan Baros, accidentat la tendonul lui Achile, dar si a mijlocasului Vladimir Smicer, accidentat la coapsa.

Pe lista indisponibililor puncteaza Koller, Jankulovski si Lokvenc. De partea cealalta, Robin van Persie a devenit si el incert, dupa ce s-a accidentat la antrenamentul de marti al Olandei


GRUPA 1

1. OLANDA 10 9 1 0 25-3 28
2. Cehia 10 8 0 2 32-10 24
3. Romania 11 7 1 3 19-10 22
4. Finlanda 10 5 1 4 21-15 16
5. Macedonia 11 2 2 7 11-24 8
6. Andorra 11 1 2 8 4-31 5
7. Armenia 11 1 1 9 6-25 4


Au ramas de disputat

8 octombrie: Cehia-Olanda, Finlanda-Romania
12 octombrie: Olanda-Macedonia, Finlanda-Cehia, Andorra-Armenia

Onlinesport.ro