România profundă, România culturii

1Comentariu
Eugen Simion, conferinţă şi lansări de carte
Eugen Simion, conferinţă şi lansări de carte
Academicianul Eugen Simion a vorbit la Oradea despre spiritul naţional în epoca globalizării.

Într-o perioadă în care globalizarea a devenit un fenomen internaţional, care urmăreşte şi încurajează cooperarea între state la nivel economic, politic, social şi cultural, academicianul Eugen Simion a vorbit la Oradea despre spiritul naţional. La întâlnirea organizată de Asociaţia „Pro-România Europeană” şi Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Oradea au participat cadre didactice, elevi, studenţi, feţe bisericeşti, jurnalişti.

Conferinţa cu titlul „Despre spiritul naţional în epoca globalizării”, a avut loc, ieri, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, fiind urmată de lansarea celor mai recente volume scrise de Eugen Simion, despre Cioran şi Odobescu (prezentată de Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București).

eugen simion (1)

În conferinţa sa, Eugen Simion a făcut referire la importanţa conservării specificului naţional, cultura şi tradiţiile naţionale. „Termenul naţional a căpătat un sens european. Suntem români europeni şi gândim în acest sens. Cred că ar trebui să gândim proiectele în sens european, dar să nu ne pierdem tradiţiile, rădăcinile”, a spus Eugen Simion. Pe de altă parte, Eugen Simion a arătat că este o calomnie să se afirme, tot mai des, că România nu are niciun merit în dezvoltarea culturală a tinerei generaţii.
„Auzim peste tot: «Asta e România!», «lasă-l că e român», ca şi cum în ţara noastră ar prima prostul gustm, bădărănia, îngâmfarea şi prostia! Fals! Este o calomnie să se spună aşa ceva. România profundă este România culturii”, a mai spus Eugen Simion.

La eveniment a fost prezent şi prof. Alexandru Ruja de la Universitatea de Vest din Timişoara, care a prezentat cele două volume ale ediţiei de Opere Ioan Alexandru, apărută în seria de Opere fundamentale, coordonată de Eugen Simion.

eugen simion (6)1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor