Romania si harta digitala a UE

Reactualizat la:
Romania si harta digitala a UE
Romanii sunt printre cei mai nemultumiti europeni in ceea ce priveste calitatea accesului la internet, 61% dintre ei declarand ca, in general, conexiunile nu sunt de incredere si cedeaza.

Media conexiunilor de tip broadband este, in UE, de 28%, in timp ce in tara noastra aceasta se situeaza la 9% raportat la numarul de gospodarii, procentul fiind de 69% daca ne raportam la numarul de conexiuni la internet. Tot in domeniul computerelor, spam-ul este o amenintare serioasa, 28% dintre acestea fiind afectate din aceasta cauza, una din consecinte fiind numarul mare de europeni care au instalate pe PC programe antivirus (81%) sau antispam (60%).

In domeniul telefoniei, 58% din gospodariile europene au acces atat la telefonia fixa, cat si la cea mobila.

81% dintre europeni au in schimb cel putin un telefon mobil. La noi procentul este de numai 63%, mai slabi decat noi la acest capitol fiind doar bulgarii, cu 57%. In Romania, la fel ca in alte sapte state membre, proportia gospodariilor care au numai acces la telefonia mobila (33%) este mai mare decat a celor cu acces numai la cea fixa (14%) sau la ambele tipuri (30%). Desi media europeana a accesului la un serviciu de telefonie este de 95%, in Romania exista cel mai mare procent de gospodarii fara un astfel de serviciu: 23%, urmata de Bulgaria, cu 15%. Romanii mai ies in evidenta la un capitol, cel legat de protectia datelor personale.

Cu exceptia Romaniei, in toate celelalte state cei mai multi dintre cetateni si-ar dori sa fie informati daca datele personale oferite operatorilor de telecom ar fi pierdute sau alterate in vreun fel.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase