România, țara mea dragă!

România, țara mea dragă!
Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, la Școala Gimnazială Nr.1 Balc s-au derulat activități istorice, de sărbătoare pentru sfânta noastră țară.

Și cum am putea să trecem peste această sfântă zi fără să ne amintim cu bucurie și lacrimi în ochi semnificația zilei de 1 Decembrie. Se împlinesc azi 98 de ani de bucurie deplină, împlinire națională, 98 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia,sărbătoare scrisă în pagina sublimă a evenimentelor istorice românești. La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia se realizează Marea Unire, prezidată de Adunarea Națională, formată din 100.000 de români veniți din toate colțurile Ardealului , Banatului, dar și din 1228 de delegați , care cu bucurie încununează lupta românilor transilvăneni pentru unitate națională. Despre Patria noastră s-au scris nenumărate file, însă Alexandru Vlahuță a descris țara noastră într-un mod cu siguranță realist si sublim ” Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea , ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: SUNT ROMÂN!”

Unirea a fost, deci, o necesitate istorică, a fost evenimentul care, a dat forță națiunii române, a dat viață aspirațiilor românești, a creat în sufletele românilor dorința arzătoare de a-și atinge întodeauna țelul! Dragi români de pretutindeni, nu uitați că România este țara cea mai frumoasă, este țara protejată de divinitate, este țara în care ne-am născut, țara în care am râs, am plâns, țara care ne iubește precum o MAMĂ! Și de aceea nu ar trebui să o părăsim niciodată, așa cum nici ea nu ne părăsește. România, TE IUBESC și te voi iubi mereu! La mulți ani!!!!

Prof. Diana Urziceanu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !