Romania, teren suspendat cu Slovenia

Romania, teren suspendat cu Slovenia
Ceea ce era de asteptat s-a intamplat. UEFA a anuntat duminica FRF ca echipa nationala a Romaniei are terenul suspendat pentru o etapa in preliminariile EURO 2008, datorita artificiilor de la meciul Romania-Luxemburg.

UEFA a anuntat duminica telefonic FRF ca artificiile de la partida Romaina – Luxemburg nu erau prevazute si nici conforme cu regulamentul. Observatorul de joc a notat incidentul, iar UEFA a decis sa ia masuri.

“Am fost sunat astazi de oficialii UEFA care fac informarile in cazurile cu probleme”, a declarat duminica Ionut Lupescu. “Luni se va trimite pe fax documentul oficial. Va trebui sa jucam urmatorul meci programat acasa pe un teren neutru, in alta tara. Din pacate nu putem face recurs, decizia este irevocabila pentru ca incalcarea regulamentului a fost clara”.

Romania are programata pe 6 iunie urmatoarea partida acasa, cu Slovenia.

La finalul partidei cu Luxeburg, castigata de Romania cu 3-0, organizatorii meciului de la Piatra Neamt au declasant un foc de artificii in afara stadionului. UEFA a consiedrat ca acesta a fost directionat exact deasupra arenei din Piatra Neamt si a pus in pericol evacuarea si siguranta celor prezenti.