România vrea să atragă turişti din Rusia

De Dan Birta
Reactualizat la:
2Comentarii
România vrea să atragă turişti din Rusia
© Ruşii ar putea alege litoralul românesc
Reprezentanţii agenţiilor de turism estimează că în 2017 numărul turiştilor ruşi va creşte cu circa 30.000.

Ultimele evenimente dintre Rusia şi Turcia sunt mană cerească pentru turismul românesc. În fiecare an, una dintre destinaţiile speciale ale ruşilor în vacanţa de vară era Turcia. Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat puternic după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie 2015. Ca reacţie, Administraţia Vladimir Putin a introdus sancţiuni economice contra Ankarei, descurajând agenţiile de turism ruse să vândă servicii în staţiuni turce. România încearcă să profite de aceste probleme, atrăgând turiştii ruşi spre ţara noastră.

Delegaţie la Moscova

Astfel, o delegaţie formată din reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) şi reprezentanţii ai 11 agenţi de turism s-a deplasat la Moscova, unde a avut discuţii cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Turism din Rusia. Potrivit informaţiilor primite de la Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Invitation Romania Travel & Culture, din partea rusească au fost prezente 100 de agenţii de turism, tour operatori şi reţele de turism. „Cred că priorităţile pentru piaţa rusească sunt: balneo, litoral – Delta Dunării, muntele – în globalitatea ofertelor posibile, oraşele – pentru turism individual, etc.”, a declarat Gheorghe Fodoreanu.

Pentru etapa următoare se are în vedere continuarea comunicării cu partenerii ruşi, participarea agenţiilor ruseşti la Târgul de Turism al României şi participarea agenţiilor româneşti la Târgul de Turism de la Moscova. De asemenea, se vor organiza info tripuri reciproce unde vor fi invitate grupuri de presă din Rusia în România. „Estimăm că în 2016 numărul turiştilor din Rusia va creşte cu circa 7.000 faţă de anul precedent, iar în 2017 ne aşteptăm să ne viziteze cu 30.000 de turişti ruşi mai mulţi ca în 2015”, a precizat preşedintele Invitation Romania. Condiţia este ca reprezentanţii turismului românesc să-şi facă bine temele.

Se putea mai bine

Delegaţia ANT a fost deranjată de prezenţa la Moscova a Corinei Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, cu două zile înaintea delegaţiei ANT, „prezenţă percepută negativ de Ambasada României la Moscova, prezenţă inutilă şi nocivă”.

Scopul principal al deplasării a fost diminuat de faptul că nu s-a reuşit „filtrarea coordonatelor de comunicare şi a specialităţilor turistice prezente”. Gheorghe Fodoreanu spune că s-a resimţit mult lipsa reflexului ANAT, pentru implicarea specialiştilor în elaborarea unui concept coerent, precum şi indiferenţa faţă de propuneri şi sugestii făcute la faţa locului. Pe de altă parte, participanţii au concluzionat că evenimentul a fost unul de excepţie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor