Românii pot munci în Germania

Bucureşti – Germania a decis să impună măsuri tranzitorii românilor pentru o perioadă de cel puţin doi ani.

Din înţelegerea dintre cele două ţări rezultă că pot presta activităţi cu durată determinată lucrători sezonieri, pe o perioadă de până la 4 luni/an, ajutoare în parcuri de distracţii, pe o perioadă de până la 9 luni/an şi ajutoare casnice în gospodării cu persoane care necesită îngrijiri speciale, pentru contracte de maximum trei ani.

Persoanele interesate de unul dintre aceste posturi se vor adresa Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă.

Intrarea în Germania se face cu paşaport sau carte de identitate, fără obligativitatea vizei. Pentru o perioadă de peste trei luni, e necesară o adeverinţă cu privire la dreptul de şedere şi de un permis de muncă.

În construcţii, salariile se situează între 1.424 şi 1.984 euro/lună, în agricultură şi gastronomie, între 800 şi 1.200 de euro/lună. Vânzătorii primesc în medie 700 de euro, iar ajutoarele casnice, începând cu 400 euro/lună. În medicină, infirmierele au salarii între 500 şi 1.000 de euro/lună, asistentele medicale, între 1.000 şi 1.500, iar medicii, peste 2.000 de euro.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !