Românii se întorc la lucru în UE

1Comentariu
Românii se întorc la lucru în UE
ORADEA - Frontieriştii se pregătesc pentru întoarcerea românilor la locurile de muncă din străinătate, după petrecerea concediului de vară acasă.

„Numărul poliţiştilor de frontieră care controlează documentele a fost suplimentat, iar dacă situaţia o impune se vor deschide mai multe artere de control. Pentru fluidizarea traficului, poliţiştii de frontieră vor intensifica colaborarea cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu reprezentanţii altor structuri ale MIRA şi cu administraţiile locale, astfel încât să se asigure ordinea şi liniştea publică în zonă, respectiv să se limiteze creşterile timpului de aşteptare în punctele de trecere”, declară Mircea Chiorean, ofiţerul de presă al DPF Oradea.

Pentru evitarea aglomerării şi suprasolicitării, se recomandă folosirea celui mai apropiat PTF din judeţ, adică Salonta, Borş, Valea lui Mihai sau Săcueni.
Informaţii privind PTF-urile şi timpii de aşteptare sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro.

Dacă la finele lunii iulie românii au venit dinspre UE pentru concedii, la finele lunii august românii se întorc la lucru, cifrele de mai jos fiind grăitoare.

„Spre exemplu, în weekend-ul 25-27 iulie valorile de trafic pe sensul de intrare au continuat să crească, diferenţa dintre cei intraţi în România şi cei ieşiţi fiind de 14% (271.183 cetăţeni au intrat în ţară şi doar 234.134 au ieşit). La finele lunii august, balanţa înclină în sens invers. De pildă, în weekendul 22 – 24 august numărul ieşirilor a fost cu 30% mai mare decât cel al intrărilor, la nivelul întregii frontiere de stat”, precizează subcomisarul Mircea Chiorean.

Nemulţumirile privind controlul la frontieră pot fi sesizate ofiţerilor superiori la tel. 959 (pentru teritoriu) sau 021/9590 (pentru Bucureşti).

A.B.

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor