Românii studiază în Franţa

Românii studiază în Franţa
Un număr de 4.638 de români studiază în universităţile din Franţa, primind acelaşi tratament şi plătind aceleaşi taxe ca şi studenţii din Franţa sau din alte ţări.

“Una din particularităţile învăţământului francez este că nu se face nicio deosebire între studenţii străini şi cei francezi, iar diplomele eliberate şi taxele de înscriere sunt aceleaşi”, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Franţei în România, Herve Bolot.

Potrivit ambasadorului, în anul 2006, în Franţa studiau peste 265.000 de studenţi străini, pentru care se alocă un fond de burse de 5 milioane de euro. Pentru susţinerea în facultăţi a celor 265.000 de studenţi străini, Guvernul francez alocă anual 2,4 miliarde euro.

“Mai mult de 20% din bugetul naţional este consacrat educaţiei. Toţi studenţii străini înscrişi în instituţii de studii superioare în ţara lor pot cere o înscriere în învăţământul superior francez dacă răspund criteriilor de admitere”, a spus ambasadorul.

În Franţa, există 87 de universităţi, peste 220 şcoli de formări în inginerie, peste 100 de şcoli de comerţ, 120 şcoli superioare de arte. Între România şi Franţa există parteneriate în ceea ce priveşte învăţământul superior, în special în domenii ca drept, economie şi ştiinţe umaniste.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !