Românii veniţi în ţară de sărbători se întorc la muncă

ORADEA – Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru întoarcerea cetăţenilor români şi străini în ţările de reşedinţă, respectiv de origine, după petrecerea sărbătorilor de iarnă pe teritoriul României.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în cursul lunii decembrie s-a înregistrat un trafic cu 15% mai mare decât în perioada similară a anului 2006, prin punctele de frontieră. .

Cu toate astea nu au fost înregistrate creşteri ale timpilor de aşteptare, potrivit comunicatului.

În această perioadă cetăţenii români care şi-au petrecut sărbătorile în ţară se întorc în ţările de reşedinţă, motiv pentru care, în punctele de trecere, în special cele de la frontiera româno-ungară, se vor înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloacelor de transport pe sensul de ieşire din ţară.

În vederea evitării aglomerărilor ce pot apărea din cauza suprasolicitării, din punct de vedere al tranzitului, a principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră comune existente la graniţa româno-maghiară, dupa cum urmează:pe raza judeţului Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek; P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes; pe raza judeţului Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor; pe raza judeţului Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula; pe raza judeţului Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima.

Pentru fluidizarea traficului, Poliţia de Frontieră va intreprinde, în continuare, toate măsurile necesare pentru derularea unui control operativ şi civilizat, sens în care, s-au dispus măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Cetăţenii români sunt rugaţi să folosească arterele de control destinate cetăţenilor Uniunii Europene.În situaţia în care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la traficul transfrontalier pot apela numarul de telefon 959, pentru teritoriu, şi 9590, pentru Bucuresti, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă.
Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !