Rombiomedica a franat acceleratorul

Accelerator pentru tratament oncologic
Accelerator pentru tratament oncologic
Edilii au rupt contractul cu Rombiomedica pentru neasumarea penalităţilor de întârziere la realizarea Centrului Oncologic.

Primăria Oradea a organizat la finele anului trecut licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de execuţie a Centrului Oncologic. Iar cei trei competitori au avut următoarele oferte de preţ: Rombiomedica Bucureşti în asociere cu Elekta Limited – 15,95 milioane lei, Siemens Romania – 16,25 milioane lei iar asocierea Voss Varinak Onkoloji – Varinak Europe Bucureşti – Globus Yapi Taahhut – 17,63 milioane lei. Câştigătoare a fost declarată asocierea Rombiomedica – Elekta fiindcă pe lângă cel mai mic preţ şi-a asumat şi cel mai scurt termen de construcţie: 75 de zile de la obţinerea tuturor avizelor necesare.

Contestaţia depusă de Voss-Varinak-Globus a întârziat procedura dar, pe 20 decembrie, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins-o astfel că pe 2 februarie Rombiomedica a semnat contractul cu municipalitatea, urmând să înceapă în martie lucrările.

Însă deşi a fost de acord iniţial cu caietul de sarcini pentru licitaţie, Rombiomedica s-a răzgândit cerând micşorarea penalităţilor de întârziere practicate de Primăria Oradea cu contractanţii lucrărilor publice, şi anume de 1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Adio Rombiomedica

Totodată, conform clauzelor contractuale, Rombiomedica nu va mai putea participa doi ani de zile la licitaţii organizate de Primăria Oradea. Din păcate, neseriozitatea firmei Rombiomedica a amânat cu câteva luni de zile finalizarea Centrului Oncologic care va permite suferinzilor bihoreni să se trateze la Oradea scutindu-se de drumuri la Cluj, Timişoara sau Bucureşti.

C.H.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !