Romtelecom a câştigat licitaţia unei noi reţele de telefonie mobilă

Reactualizat la:
Romtelecom a câştigat licitaţia unei noi reţele de telefonie mobilă

BUCUREŞTI. Romtelecom a câştigat licitaţia pentru acordarea unei licenţe naţionale de comunicaţii mobile. Conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, din cele 10 companii care au cumparat caietul de sarcini, patru au formulat şi depus oferte, dar una dintre oferte nu a fost calificată pentru că nu au fost depuse toate documentele cerute.

Celelalte trei oferte au fost analizate în funcţie de mai multe criterii: capacitatea financiară (cifra de afaceri şi profitul operaţional pe anii 2005-2007, disponibilitatea financiara pentru investiţii în realizarea şi acoperirea reţelei, cuantumul total al investiţiei în realizarea şi operarea reţelei), fezabilitatea comercială (data lansării comerciale a tuturor serviciilor minimale, planul de marketing, managementul riscurilor), specializarea şi experienţa, evaluate în funcţie de vechimea în operarea reţelelor publice de comunicaţii electronice şi în furnizarea de servicii de comunicaţii electronice. „Fezabilitatea tehnică s-a cuantificat după serviciile opţionale propuse şi numărul de staţii de bază instalate, iar acoperirea după suprafaţa şi numărul de kilometri de drumuri naţionale şi judeţene pe care ofertanţii s-au angajat sa le acopere în fiecare fază”, se arată în comunicat.
Câştigătorul va intra în posesia licenţei de utilizare a benzilor de frecvente 410-415/420-425 MHz numai după achitarea către bugetul de stat a taxei de licenţă în valoare de 1.077.228 euro. ANRCTI va face prima evaluare a respectării prevederilor din licenţă la data de 31 decembrie 2010, urmând încă doua faze de dezvoltare a reţelei care vor fi evaluate la 30 iunie 2012 şi 31 decembrie 2013.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase