Rotary 3H: Health – Hunger – Humanity

De Veronica Bursaşiu
Este unul din primele 30 de proiecte ca importanţă la nivel mondial. Investiţia este de 300.000 $ . Rotary 3 H este şi un proiect vocaţional.

Proiectul va fi prezentat luni, 8 aprilie, ora 11:00, la Căminul de Copii Felix din Sânmartin în cadrul unei întâlniri între membrii Rotary Club Oradea şi membrii cluburilor Rotary partenere din California, SUA. La eveniment vor fi prezenti rotarienii oradeni si Guvernatorul Districtului 2241 Romania si Republica Moldova –dl. Radu Popescu precum si rotarieni din California, S.U.A. : viitorul Director al Fundatiei Rotary International, viitorul guvernator al Districtului 5220 California si fostul Guvernator al Districtului 5220, David Gallagher.

Proiectul se derulează la Căminul de Copii Felix – un ONG ce îngrijeşte peste 200 de copii de la vârsta de 2 până la 25 de ani, asigurandu-le o familie, educaţie, ingrijire şi un program de adaptare în societate. Investiţia în valoare de 300.000 $ cuprinde dotarea fermei agro-zootehnice cu 40 de vaci de lapte, o staţie de mulgătoare performanta, un tractor de mare putere, sistem de irigatie, un atelier auto echipat complet şi un atelier de tâmplărie, menite să asigure copiilor atât o bază educaţională cât şi o resursă de autofinantare.Investitia se referă de asemenea si la dotarea unei brutarii-patiserii la Caminul de copii Felix din Sânmartin. Proiectul 3H mai are o caracteristica importanta – este un proiect vocational : atelierele infiintate si ferma agrozootehnica sunt loc de formare profesionala pentru copiii din cadrul Căminului de Copii Felix, astfel incat acestia sa deprinda tainele unei meserii si sa fie pregatiti pentru gasirea unui loc de munca la terminarea studiilor.

Membrii Rotary Club Oradea se mândresc cu proiectul 3H, derulat pe parcursul a mai mulţi ani, şi pentru că a fost prezentat în Revista Anuala Internationala Rotary ca unul din primele 30 de proiecte importante la nivel mondial.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !