Rotary Cetate continua seria proiectelor sociale si ofera elevilor din Bethausen grupuri sanitare decente

De M. Hoster
Reactualizat la:
Miercuri a fost finalizată o nouă etapă a proiectului “Zece şcoli de nota 10”
Miercuri a fost finalizată o nouă etapă a proiectului “Zece şcoli de nota 10”
O nouă şcoală timişeană beneficiază acum de grupuri sanitare de calitate, acestea înlocuind vechiile incinte din fundull curţii. De această dată copiii fericiţi sunt din comuna Bethausen. Miercuri a fost finalizată o nouă etapă a proiectului “Zece şcoli de nota 10”, iniţiat şi derulat de Rotary Club Cetate Timişoara.

Proiectul rotarienilor timişoreni a devenit cunoscut şi apreciat în toate cluburile din România. Ca dovadă, recepţia lucrărilor de construire şi amenajare a grupirilor sanitare de la Şcoala cu clasele I-IV din Comuna Bethausen, a avut loc în prezenţa Guvernatorului Rotary District 2241 România şi Republica Moldova, Daniel Radu Popescu.

Proiectul a fost susţinut finaciar de o societate timişoreană care s-a alăturat astfel partenerilor iniţiali.

Lucrările de la Şcoala din Benthausen au fost complexe, din lipsă de spaţiu a fost necesară construirea unei anexe la clădirea existentă. În extindere au fost realizate grupurile sanitare pentru elevi şi pentru cadrele didactice. Valoarea totală a lucrărilor este de 58 000 de lei. Acum, cei 52 de elevi de şcoală primară care învaţă în această clădire beneficiază de grupuri sanitare de cel mai bun nivel, acestea înlocuind vechiile veceuri din curtea şcolii, acestea fiind de tipul celor utilizate de bunica de la sat acum câteva zeci de ani. Mai mult, una dintre toalete este destinată persoanelor cu handicap, fiind adaptate cerinţelor speciale

“Nici nu visam să am asemenea condiţii şi la şcoala mică. Bugetul comunei este mic şi nu mi-aş fi permis aşa o investiţie niciodată” a declarat primarul comunei, Ioan Lihoni.

“Cu sprijinul societăţii timişorene am reuşit să facem şi a 6-a şcoală din proiectul nostru. Până acum am depăşit valoarea de 100 de mii de euro investiţi în acest proiect. Mai avem de făcut lucrări şi amenajări la alte patru unităţi de învăţământ, din cele propuse iniţial, din această zonă: Nevrincea, Cliciova, Leucuşeşti şi Cladova. Îi mulţumesc Guvernatorului de district Radu Popescu pentru că ne susţine şi ne-a onorat cu prezenţa”, a declarat Horaţiu Rada, preşedintele Rotary Cetate.

“Cu banii pe care îi vom strânge la Gala CNR Unesco o să reuşim să ducem la bun sfârşit lucrările la toate şcolile din proiect.”, a mai spus Horaţiu Rada.

“Felicit clubul pentru iniţiativă şi realizări ! Iniţiative sunt multe dar puţine ajung să fie puse în practică. Am fost convins să susţin promovarea proiectului la nivel de district. Toate cele 107 cluburi trebuie să dea o şansă acestor copii de la sate. E foarte clar că nivelul de educaţie depinde şi de condiţiile din unităţile de învăţământ. La nivel de Fundaţia Rotary Internaţional există un program “water and sanitation” prin care putem obţine granturi pentru proiecte de parteneriat cu autorităţile locale” a declarat astăzi Radu Popescu, Guvernatorul Rotary România şi Republica Moldova.

Proiectul „Zece şcoli de nota 10” este un proiect al Clubului Rotary Cetate Timişoara de implicare şi responsabilizare socială, care presupune rezolvarea unor probleme punctuale în şcolile de la sate cărora le lipseşte sursa de apă, un sistem de distribuţie a acesteia, precum şi grupuri sanitare funcţionale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !