Rotary Oradea are suflet!

5Comentarii
Rotary Oradea are suflet!
Aceasta este„bilanţul” pe care îl fac rotarienii din Oradea la un deceniu de la înfiinţare.

Rotary Club Oradea s-a născut în gară. În urmă cu mai bine de 11 ani, un grup de prieteni care lucra pe vremea aceea la CFR, împreună cu prietenii lor, s-au hotărât să înfiinţeze Clubul Rotary Oradea. Demersul nu a fost unul uşor, dar prietenia care a legat şi încă leagă grupul de la început, a făcut ca acest demers să fie unul deosebit de frumos şi plin de satisfacţii. Rotaryenii nu şi-au dorit să inventeze nimic nou, ci au încercat  să promoveze valorile
traditionale pe care acest tip de asociere le presupune, valori simple şi nobile în acelaşi timp.

„Gândindu-mă acum la tot ce am realizat împreuna, la prietenia care ne leagă şi experienţa celor 10 ani trecuţi, îmi vine acum în minte un eveniment petrecut în Franţa în urmă cu ceva timp. Atunci, din cauza unei calamităţi, una din celebrele mici podgorii ale Franţei a fost distrusă complet. În mod cu totul neaşteptat, evenimentul a trezit în inima unui grup de parizieni un spirit de solidaritate extraordinar. Nedorind să se piardă mica podgorie, aceştia au hotărât să lanseze o acţiune de sprijin a fermierilor. Iniţiativa a aduna o sumă mare de bani care a
permis podgoriei ca în scurt timp, să înceapă din nou producţia. În semn de recunoştinţă, podgorenii au vopsit în culorile inimii ghivece şi tulpini de viţă de vie din cultura compromisă şi cu ele au realizat o inimă imensă lângă Turnul Eiffel. Inima se putea vedea din vârful Turnului Eiffel, drept simbol al generozităţii şi solidarităţii pariziene.

Iar lângă aranjament, au scris simplu: Parisul are suflet! Asemenea lor, după toţi aceşti ani petrecuţi împreună, eu, cel mai vechi preşedinte, pot astăzi afirma cu certitudine:«Rotary Club Oradea are suflet»”, spune preşedintele fondator al Rotary Oradea, Iulian Gaga. 

Megaproiectul 3H

„Cel  mai mare proiect Rotary , în această perioadă, a fost Proiectul 3H. La reuşita acestui mega proiect au contribuit în mod esenţial prietenii şi partenerii rotarieni de la The Sunrise Rotary Club of Modesto, SUA, David Gallagher fiind «argintul viu»”, spune Dan Pavel, preşedintele care tocmai şi-a încheiat mandatul. Proiectul se desfăşoară la Cămunul felix, acolo unde sunt îngrijiţi 250 de copii de la doi ani la 25 de ani. Proiectul cuprinde: ferma de vaci şi atelier auto.Urmează dotarea unui atelier de tâmplărie şi a unei brutării.

FACT BOX

Proiecte marca Rotary Oradea
– O proteză cu ajutorul căreia Emanuela poate să meargă şi care costă 6670 de euro.
– Alimentarea cu apă a satului Poşoloaca, comuna Tileagd, o investiţie de aproximativ 180.000 euro, pentru un traseu de 3.350m de conductă de apă şi 4 hidranţi.
-Alimentarea cu apă a Spitalului TBC din Aleşd, proiect de aproximativ 25.000 euro
-200 de familii au beneficiat de cadouri, după ce, în fiecare an, în preajma sosirii lui Moş Nicolae, Rotary Club Oradea organizează o campanie specială de întrajutorare a copiilor din familii cu o situaţie materială foarte grea.
– Vieţi salvate, proiect de peste 500.000 dolari prin care au fost dotate cu echipament nou de ultimă generaţie  secţiile Cardiologie, Maternitate
-Când toată lumea taie, Rotary plantează
– Finanţarea centrului de Radiologie dentară de la Clinica de Medicină Dentară

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor