Rotary: „Tabără pentru copii”

Proiectul Rotarian „Tabăra pentru copii” a demarat în anul 2002, fiind inițiat de membrii clubului Rotary Debrecen, aceștia din urmă organizând și prima tabără.


 

Cluburi participante au fost: Clubul Rotary Debrecen, Clubul Rotary Oradea, Clubul Rotary Lugoj, Clubul Rotary Cluj-Napoca. De-a lungul timpului Clubul de la Cluj s-a retras, în locul lui alăturându-se clubul Rotary Huedin, și mai apoi clubul Rotary Marghita. Anul acesta, Clubul Rotary Huedin a organizat „Tabăra pentru copii” de la Valea Drăganului în perioada 29.06-06.07.2014, împreună cu celelalte patru cluburi Rotary. În cadrul acestei tabere au participat 20 copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani, copii care fac parte din familii defavorizate cu o situație materială specială, dar copii cu rezultate bune la învățătură, aflați sub atenta îngrijire a unor însoțitori pe întreaga durată a taberei. Acest proiect Rotarian desfășurat an de an își dorește să îndeplinească visele unor copii minunați, care datorită împrejurărilor nu ar avea șansa participării în astfel de tabere. Din partea clubului Rotary Oradea cei patru copii care au participat în tabără au fost copiii de la Căminul Felix, aflați sub îngrijirea unor insoțitori. Costurile totale ale taberei pentru copii și însoțitori, cât și a activităților care au avut loc în întrega perioadă au fost suportate de către fiecare club participant în parte.

Pe parcursul taberei au fost organizate diferite activități sportive și excursii, precum cea de la Salina Turda și cea de la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

Seara zilei de sâmbătă a culminat cu un minunat foc de tabără, ultima seară a taberei fiind marcată și de un extraordinar program artistic organizat de copii, în prezența membrilor rotarieni de la celelalte cluburi participante la tabără. Încă de la începuturile sale, cluburile Rotary s-au implicat mereu în diferite acțiuni caritabile, perspectiva umanitară fiind unul din scopurile principale ale membrilor cluburilor rotariene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !