Rovinieta electronică, de la 1 august

9Comentarii
Rovinieta electronică, de la 1 august
Rovinieta electronică va înlocui rovinieta clasică de la 1 august 2010.

De la 1 august 2010 vom vaea mai mulţi bani pentru drumuri. De la acea dată automobilele care nu au rovinietă vor fi depistate mai uşor, iar amenzile pentru lipsa rovinietei vor fi mai mari.

Aceste lucruri vor fi posibile prin introducerea rovinietei electronice, sistem ce va face posibilă simplificarea procedurii de monitorizare a vehiculelor la tranzitarea reţelei de drumuri naţionale din România, potrivit unui comunicat al Guvernului. Executivul a luat măsura introducerii rovinietei electronice, de la 1 august 2010, în şedinţa de săptămâna trecută. Rovinietele în formă clasică, achiziţionate până la această dată vor putea fi utilizate până la expirarea valabilităţii.

Monitorizare

Noul sistem va face posibilă simplificarea procedurii de monitorizare a vehiculelor la tranzitarea reţelei de drumuri naţionale din România, prin identificarea automată vizuală a numerelor de înmatriculare şi poziţia geografică de unde s-a făcut înregistrarea. Vor fi oprite numai acele vehicule pentru care există suspiciunea că deţinătorii nu ar fi achitat acest tarif.

Guvernanţii sunt de părere că noul sistem informatic de emitere, gestiune monitorizare şi control a rovinietei va contribui la îmbunătăţirea colectării veniturilor prin gestiunea coordonată a reţelei, precum şi la extinderea serviciilor oferite posesorilor de vehicule.

„Utilizatorii vor putea achiziţiona roviniete de la un număr mult mai mare de comercianţi. Cumpărătorul va primi numai documentul de plată din partea distribuitorilor în care se doreşte achitarea tarifului la aceştia sau o confirmare care atestă tranzacţia, în cazul în care plata se efectueaza prin internet”, se spune în comunicatul Guvernului.

Potrivit ordonanţei, de la 1 august 2010, constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Adoptarea acestei ordonanţe asigură transpunerea în legislaţia internă a unor prevederi din Directiva Consiliului 1996/CE de stabilire pentru unele vehicule rutiere care circula în interiorul Comunităţii, a dimensiunilor maxime autorizate în traficul naţional şi internaţional şi a greutăţii maxime autorizate în traficul internaţional.

Dan Birta9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor