Rovinieta pe perioade scurte

1Comentariu
Rovinieta pe perioade scurte
ORADEA – Taxa de utilizare a drumurilor naţionale, în sistemul de rovinietă, va putea fi achitată, începând cu luna mai, şi pentru o perioadă mai mică de un an, potrivit unei legi de modificare a prevederilor unei ordonaţe din anul 2002 care reglementa modalitatea de plată a taxei.

Astfel, rovinieta va putea fi achiziţionată pentru o perioadă de şapte zile, 30 de zile, trei luni, şase luni sau 12 luni.

         Taxa de drum poate fi achitată la 430 de oficii poştale şi la 40 de centre CEC din întreaga ţară, precum şi la benzinăriile Petrom, MOL, Rompetrol, OMV, Lukoil şi Fix Oil. Rovinetele vor putea fi cumpărate şi de la 76 de centre ale CNADNR.

         Documentele necesare la achiziţia rovinietei sunt certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului (în copie sau original, după caz), în timp ce pentru autovehiculele cumpărate în sistem leasing este nevoie de o copie a contractului. În cazul firmelor, va fi prezentat în plus şi certificatul unic de înregistrare a societăţii (în copie).

         Cuantumul taxei de drum pentru un an este de 24 de euro pentru autoturismele non-Euro, 21 de euro pentru modelele care respectă normele de poluare Euro I, respectiv 16,8 euro pentru Euro II.

         În cazul microbuzelor va fi achitată o taxă anuală de 216 euro (non-Euro), 210 euro (Euro I) şi 204 euro (Euro II).

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor