Rovinieta, plătită dublu din 2008

Rovinieta, plătită dublu din 2008
Deva – Rovinieta plătită de automobilişti va ajunge, din 2008, la un nivel aproape dublu faţă de cel actual. Nivelul rovinietei plătite de automobilişti şi de transportatorii de mărfuri va creşte semnificativ în următorii ani, în urma modificării legislaţiei europene.

Potrivit unei ordonanţe adoptate în urmă cu patru ani de Guvern, nivelul anual al rovinietei pentru autoturisme va creşte, de la 1 ianuarie 2008, de la 24 la 40 de euro, pentru motoarele non-Euro.

Taxa se va majora de la 21 la 35 de euro în cazul propulsiei Euro I şi de la 16,8 la 28 de euro pentru motoarele mai puţin poluante.

Deţinătorii de microbuze vor trebui să suporte majorări de la 216 la 360 de euro pentru vehiculele non-Euro, de la 210 la 350 de euro pentru Euro I şi, respectiv, de la 204 la 340 de euro pentru Euro II.

Actuala legislaţie nu face diferenţieri între maşinile dotate cu motoare cu standard de poluare inferior lui Euro II.

Pe lângă ordonanţa menţionată, valoarea rovinietei va fi influenţată de o directivă a UE adoptată în primăvara acestui an şi care va intra în vigoare în iunie 2008.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase