Roxin, liber si la Inalta Curte

De Cristian Horgoș
Comisarul şef Roxin, fără barbă
Comisarul şef Roxin, fără barbă
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri recursul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Oradea considerând, la fel ca şi Curtea de Apel Oradea, că propunerea de arestare preventivă a comisarului şef de poliţie Alexandru Roxin este „netemeinică şi nelegală”.

Reamintim că după ce l-au reţinut pentru 24 de ore, procurorii PCA Oradea l-au prezentat, pe 19 iulie, pe şeful Poliţiei Salonta cu propunere de arestare acuzându-l că ar fi încercat să zădărnicească ancheta în care este cercetat sub acuzaţia de braconaj. Astfel, comisarul şef Roxin e acuzat că a avut un comportament sfidător în timpul cercetărilor, că s-a prezentat cu barbă la expertiza ce urma să stabilească dacă el este cel care apare în pozele făcute braconierilor şi că s-a opus şi recunoaşterii din grup la laboratorul criminalistic de la Timişoara.

Curtea de Apel Oradea a apreciat însă că anchetatorii n-au respectat procedura penală întrucât, după reţinerea ofiţerului şi înainte de întocmirea cererii de arestare, nu l-au audiat pentru a-i aduce la cunoştinţă demersul. În plus, acuzaţiile nu au fost însoţite de probe concludente.

În motivarea deciziei, judecătorii Curţii de Apel au arătat că „modul în care acesta înţelege să îşi formuleze apărarea şi să-şi exercite drepturile procesuale nu poate fi apreciat ca fiind sfidător la adresa aparatului de justiţie, câtă vreme, la dosarul cauzei nu există dovada că organul de urmărire penală sau procurorul ar fi dispus sancţionarea acestuia”.

Învinuiţi de braconaj

Cinci persoane, printre care şi şeful Poliţiei Salonta, au fost puse sub învinuire în luna martie, de PCA Oradea sub acuzaţia de braconaj, după ce un jeep cu suspecţii a fost interceptat de paznicii de vânătoare de pe domeniul privat Boboştea. La mică distanţă, sub zăpadă, a fost găsit şi un cerb împuşcat. un cerb. Suspecţii au refuzat să se legitimeze şi au plecat pe jos de la locul întâmplării, însă ancheta penală a stabilit identitatea acestora, procurorii învinuindu-l, printre aceştia, şi pe Roxin.

Comisarul şef Roxin a negat că s-ar număra printre persoanele surprinse şi fotografiate de paznicii domeniului, ofiţerul recunoscând doar că a participat la partida de vânătoare legală de pe domeniul Păuşa.

Comisarul şef Alexandru Roxin şi-a rezervat dreptul de a comenta acuzaţiilor doar după finalizarea cauzei.

Comisarul sef Alexandru Roxin, retinut pentru braconaj

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !