Roxin revine ca şef al Poliţiei Salonta

5Comentarii
Comisarul Roxin
Comisarul Roxin
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a achitat definitiv pe comisarul Alexandru Roxin şi în cel de-al doilea dosar în care era acuzat de purtare abuzivă. În aceeaşi cauză, fostul şi viitorul şef al Poliţiei Salonta a mai fost acuzat de instigare la fals intelectual faţă de trei subalterni pentru a-i furniza un alibi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a achitat luni definitiv pe comisarul Alexandru Roxin, acuzat de purtare abuzivă, instigare la fals intelectual şi uz de fals, alături de trei subalterni acuzaţi de mărturie mincinoasă sau de fals în acte publice.

„Mulţumesc conducerii Inspectoratului de Poliţie a Judeţului pentru creditul moral acordat pe tot timpul proceselor şi îndeosebi chestorului Liviu Popa, care ne-a înţeles suferinţa din primul şi până în ultimul moment. Mulţumesc şi maestrului Doseanu pentru profesionalismul cu care ne-a reprezentat la Craiova, la Alba Iulia şi Bucureşti. Cât despre cei care ne-au hărţuit, instanţa o să-şi spună cuvântul fiindcă mă duc cu ei până în pânzele albe.”, ne-a declarat ieri Alexandru Roxin.

„În 2-3 săptămâni îl vom repune pe comisarul Roxin în funcţia de şef al Poliţiei Salonta, şi astfel vom fi siguri că avem acolo un coleg pe care ne bazăm că va acţiona intransigent contra infractorilor. Sunt bucuros că justiţia a făcut dreptate, inclusiv în cazul celor trei subalterni”, a completat şeful IPJ Bihor, comisar şef Adrian Bucur.

Concret, ICCJ a respins recursul înaintat de Parchetul Curţii de Apel (PCA) Craiova şi de reclamanta poliţiştilor, Rovid Tunde, împotriva sentinţei de achitare a poliţiştilor şi în primă instanţă. Cauza a fost trimisă în judecată pe 28 martie 2008, de un procuror care a demisionat între timp de la PCA Oradea. Potrivit rechizitoriului, comisarului i se imputa că, pe 14 iulie 2007, ar fi pălmuit o salontancă venită la Poliţie ca să-şi reclame fostul soţ pentru tâlhărie. În acelaşi dosar, un agent de poliţie a fost pus sub acuzare că, la cererea lui Roxin, ar fi falsificat ieşirile din registrul Poliţiei  pentru a atesta că superiorul său nu se afla în unitate la data presupusei fapte. Un alt agent şi un inspector de poliţie au fost acuzaţi că i-ar fi furnizat un alibi superiorului lor. Cei patru poliţişti vor fi repuşi în funcţiile lor.

Tot anul trecut, Alexandru Roxin şi un alt subaltern au mai fost achitaţi definitiv într-un dosar instrumentat de acelaşi procuror pensionat. Cei doi au fost acuzaţi de purtare abuzivă la intervenţia de aplanare a unui scandal de pe terasa pensiunii Millenium din Mădăras. Curtea de Apel Alba şi apoi ICCJ i-au achitat pe cei doi.

„Două Curţi de Apel diferite şi două complete ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au constatat că faptele imputate poliţiştilor nu există. Astfel, e foarte clar că erau nevinovaţi”, arată şi avocatul poliţiştilor, Răzvan Doseanu.

C.H.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor