Rugă pentru ploaie

9Comentarii
Rugă pentru ploaie
BUCUREŞTI – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Teoctist, s-a rugat pentru ploaie, duminică, în cadrul Sfintei Liturghii, explicând celor prezenţi la slujbă că rugăciunea este calea credincioşilor de a-l “îndupleca” pe Dumnezeu să trimită ploaie.

“Ce altă faptă putem noi face, când ştim că întreaga lume este creaţia lui Dumnezeu?”, a întrebat retoric patriarhul Teoctist, îndemnându-i pe credincioşii prezenţi la Liturghie să i se alature în “Rugăciunea de cerere pentru ploaie”.

            Totodată, patriarhul Teoctist a făcut referire la Ţseceta îngrozitoare” din anii 1955-1956, care “a înfometat întreaga Moldovă”.

            Subliniind că “rugăciunea este tradiţie în Biserica Ortodoxă”, conducătorul BOR a îndemnat toate bisericile să i se alăture în rugăciune.

            “Şi cu toate bisericile, să ne unim în rugăciune, către bunul Dumnezeu, ca să se înduplece asupra adesei primejdii care este pornită asupra noastra”, a adăugat patriarhul Teoctist.

             Potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Meteorologie, fenomenul de secetă s-a accentuat, la ânceputul lunii mai, în special în sudul şi sud-estul ţării.

            “În cultura grâului de toamnă, conţinutul de umiditate prezintă valori scăzute şi deosebit de scăzute pe suprafeţe mari din sud-estul, sudul şi vestul ţării, precum şi local în cele estice, fenomenul de secetă având diferite grade de intensitate”, arăta, recent, Ministerul Agriculturii, citând Administraţia Naţională de Meteorologie.

            Totodată, pentru perioada următoare, specialiştii estimează că deficitul de apă din sol se va accentua în zona de sud şi sud-est.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor