Runda a doua a bacalaureatului

Runda a doua a bacalaureatului
ORADEA - A doua sesiune de bacalaureat începe luni, cu proba de limba şi literatura română. Cei care nu au promovat bacalaureatul în sesiunile anterioare au posibilitatea de a izbuti acest lucru în această sesiune a examenului.

La finele perioadei de înscriere erau înregistraţi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor un număr de aproximativ 1.200 de candidaţi. Între cei care vor susţine acum bacalaureatul se regăsesc cei 198 de candidaţi care nu s-au prezentat în sesiunea iunie-iulie, cei 885 de candidaţi care nu au reuşit să promoveze examenul şi cei care nu au promovat în alţi ani.

„Celor înscrişi li se vor adăuga un număr de aproximativ 50-60 de absolvenţi de liceu care au fost corigenţi şi au reuşit să promoveze în timp util pentru a participa la a doua sesiune de bacalaureat”, ne-a informat Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Atenţionări

Pentru a doua sesiune de bacalaureat, IŞJ Bihor a desemnat trei centre de examinare, toate localizate în Oradea. Este vorba despre Colegiul Naţional „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” şi Liceul Teoretic „Edy Endre”. Corectarea lucrărilor de la probele scrise ale examenului vor fi corectate în unicul centru de evaluare, localizat la Şcoala de Arte şi Meserii „George Bariţiu”.

„Cât timp există o metodologie de susţinere şi organizare a examenului nu cred că este normal să se intervină cu măsuri suplimentare”, a subliniat Daniel Negrean, ca răspuns la propunerea ministerului de a introduce supravegherea video la examenul de bacalaureat. Reprezentantul IŞJ Bihor susţine că toţi cei implicaţi în derularea examenelor sunt pregătiţi pentru a evita problemele care au apărut în sesiunea anterioară datorită neatenţiei unor cadre didactice.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !