Ruschita-Voislova, drumul cutitelor

De Nina Curița
Ruschita-Voislova, drumul cutitelor
CARAŞ-SEVERIN – O scrisoare semnată de preşedintele Consiliului Judeţean arată că drumul respectiv poate fi doar un proiect de rezervă şi nu o prioritate pentru judeţ.

În cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 17 august, la Reşiţa, senatorul PNL Marcel Vela a readus în discuţie proiectul de modernizare a drumului „DJ 684 Ruschiţa – Voislova, limită judeţ Timiş, conexiune cu judeţul Hunedoara“ sau „Drumul Mătăsii“ cum îi place acestuia să îi spună. Şeful PNL şi-a exprimat încă o dată dezamăgirea pentru faptul că acest drum a fost scos de pe lista de priorităţi, la cererea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Vela a mai spus la o conferinţă anterioară acest lucru, însă preşedintele Consiliului Judeţean l-a contrazis ulterior, spunând că drumul respectiv nu a fost scos de pe lista de finanţări a ADR. Atunci când consilierul judeţean Daniel Surdu l-a întrebat pe preşedinte dacă este adevărat că s-a renunţat la modernizarea acelui drum, Silviu Hurduzeu a precizat că tronsonul respectiv „este pe listă. Vreau să vă spun că acest drum a fost în rezervă iniţial, iar acum este prioritar pe lista ADR Vest. Deci, nu este scos în acest moment“.

Scrisoarea

În conferinţa de joi, Marcel Vela a pus la dispoziţia presei o scrisoare adresată ADR Vest al cărui obiect este chiar tronsonul respectiv, document care i-a fost înmânat senatorului liberal chiar de un angajat al Consiliului Judeţean. „Nu dau numele angajatului, doar îi mulţumesc“, a spus Vela. Scrisoarea, înregistrată cu nr 5444/23.03.2017, este semnată de preşedintele Silviu Hurduzeu şi de şeful Serviciului Proiecte, Robert Nicht. Printre altele, în respectivul document se precizează că pentru proiectul de modernizare a drumului „DJ 684 Ruschiţa – Voislova“, a fost realizată „o analiză detaliată care a inclus o estimare a punctajului pe care acest proiect l-ar putea obţine privind şansele de finanţare (aici fiind incluse populaţia deservită, lungimea drumului, conectivitatea, complexitatea lucrărilor) şi s-a ajuns la concluzia că acest proiect ar avea un impact net inferior faţă de propunerea pe care dorim să o lansăm în cadrul acestei adrese. Acest lucru nu înseamnă că se va renunţa la acest proiect, ci îl dorim trecut pe lista de rezervă a Regiunii Vest pentru Axa 6 (…)“. Proiectul pe care şeful Consiliului Judeţean îl voia trecut pe lista prioritară este reabilitarea DJ 608 Plugova – Globurău – Costişa – Borugi – Cornereva – Gruni – Arsuri – Obita – Rusca – Teregova – Luncaviţa – Mehadica – Cuptoare – Cruşovăţ, considerând că acest proiect ar deservi mai multă populaţie decât DJ 684, „asigurând şi o conectivitate directă, atât rutieră cât şi feroviară, cu Axa Ten-T Core Rin-Dunăre şi Orient Mediterana de Est“.

Senatorul Marcel Vela consideră însă că: „preşedintele Hurduzeu şi-a încălcat atribuţiile prin scrisoarea respectivă, de a cărui existenţă nu ştie Consiliul Judeţean. Mai mult, scrisoarea nu este semnată de secretarul judeţului, Darian Ciobanu, şi îl felicit pe domnul Ciobanu pentru acest lucru. Rog primarii de pe Valea Bistrei să ia atitudine pentru ca preşedintele să revină asupra acestei scrisori. Acest drum este o poartă de intrare în judeţ. Este drumul care ne leagă de A1, o autostradă care ne va pune în valoare potenţialul turistic şi ne va aduce investitori. Nu fac politică, este vorba aici despre un subiect de administraţie. Şi este bine ca un administrator de judeţ să aibă viziune dincolo de mâine şi poimâine“.

Şeful liberalilor cărăşeni a mai spus că „singura vină a acelui drum este că anul trecut am intervenit eu, Marcel Vela, ca să fie modernizat şi trecut pe lista de priorităţi. Nu acuz conducerea Consiliului judeţean de nimic, spun doar că ar trebui să lăsăm cuţitele politice deoparte. Este păcat ca în prezent acel drum al viitorului să fie aruncat în trecut“.

La finalul conferinţei, senatorul liberal a mai adăugat că dacă preşedintele Consiliului Judeţean a negat scoaterea acelui drum de pe lista prioritară de investiţii, acordă şanse de câteva procente ca documentul să fie un fals. „Deşi, nu cred“, a încheiat Marcel Vela.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !