Rușii au creat o pastilă care le-ar putea permite oamenilor să trăiască 120 de ani

Rușii au creat o pastilă care le-ar putea permite oamenilor să trăiască 120 de ani
Cercetătorii ruşi au creat o pastilă despre care spun că ar putea amâna debutul procesului de îmbătrânire şi ar putea permite oamenilor să trăiască până la 120 de ani.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Moscova testează o pastilă care conţine un nou tip de antioxidant, despre care spun că ar influenţa mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie şi care sunt implicate în procesul de îmbătrânire.

Pastila a fost testată pe câini, peşti, şoareci şi şobolani. Cercetătorii au observat că multe dintre bolile legate de îmbătrânire s-au dezvoltat mult mai încet.

„Mitocondriile sunt implicate în producerea atacului de cord, în apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson”, a spus unul dintre cercetători.

Nu s-a reușit o creştere semnificativă a duratei de viaţă a animalelor folosite în timpul experimentelor, dar s-a obţinut amânarea instalării procesului de îmbătrânire.

Potrivit savanților ruși, o ţintă realistă este de a prelungi durata de viaţă a omului până la 120 de ani, tratamentele antiîmbătrânire fiind „tehnic posibile”.

„Nu cred că vom reuşi să trăim până la 800 de ani. Cel mai probabil, vor apărea boli noi, să spunem boli tipice pentru persoanele în vârstă de 120 de ani. Aşa s-a întâmplat cu cancerul, care era o boală foarte rară în antichitate, când oamenii mureau tineri. Dacă se va dovedi că bolile se vor dezvolta mai încet, ideea noastră de a lupta contra îmbătrânirii prin intermediul mitocondriilor este corectă. Va fi posibil să amânăm bătrâneţea”, a explicat Maxim Skulacev, care lucrează la perfecţionarea acestui tratament de zeci de ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !