Rustic si gustos

Rustic si gustos
Au vrut să promoveze un produs turistic durabil care să respecte şi perpetueze tradiţiile.

«„Asociaţia Naţională de Turism Rural şi Ecologic Bihor Bihor prin „Rustic şi gustos- Tradiţii şi obiceiuri populare din zona Bihorului” şi-a propus să preia şi reînvie tradiţiile, datinile şi obiceiurile străvechi româneşti pentru a nu se pierde şi a fi păstrate de către locuitorii zonei rurale, prezentate turiştilor, atât români, cât şi străini”, spune doamna Maria Tătar, preşedintele ANTREC Bihor. Evenimentul a avut loc sâmbătă şi duminică la Pensiunea Carpathia din Remeţi. Atmosfera de Crăciun a fost prezentă la Remeţi datorită colindătorilor din Ansamblul Poenarii conduşi de Romina Nemeş.

Produse specifice

Produsul turistic promovat în cadrul acestui proiect este unul specific, complex care se adresează în primul rând turiştilor români care doresc să redescopere savoarea vremurilor de altă dată, a specificului naţional din zonă, mai ales în perioadele de sărbătoare cum suunt cele din preajma Crăciunului. „Rustic şi gustos” surprinde, pe lângă prezentarea tradiţiilor legate de tăierea porcului şi realizarea de preparate culinare, prepararea de băuturi specifice şi prezentări de colinde de iarnă, dansuri tradiţionale din zonă, expoziţie de măşti şi parada porturilor populare. Evenimentul a fost finanţat din Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Organizatorii consideră că principalii beneficiari ai proiectului vor fi locuitării din zonele vizate de proiect prin creşterea numărului de turişti din zonă. „Deşi potenţialul de dezvoltare a turismului în zonă este foarte mare acesta nu este foarte bine exploatat, dezvoltarea turismului realizându-se fragmentat şi neomogen, în mare parte prin intermediul agenţiilor de turism. Proiectul nostru va avea o influenţă directă asupra imaginii turismului românesc în zona Bihorului, mai ales la nivelul turiştilor străini, în special din Ungaria. Estimăm că peste 5000 de persoane vor beneficia în mod direct de informaţii furnizate prin proiect.Un rezultat indirect al proiectului, pe termen lung este reprezentat de dezvoltarea regională durabilă- turiştii mulţumiţi de serviciile oferite vor tinde să îşi mărească sejurul de şedere la fiecare concediu, dar vor promova la rândul lor localităţile vizate către alţi turişti”, a adăugat Maria Tătar.

Veronica Bursaşiu

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !