Rutieri pe două roţi

1Comentariu
Rutieri pe două roţi
ORADEA – Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea a găzduit joi faza judeţeană a concursului „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, organizat de Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Bihor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.

Competiţia a strâns la start cinci echipaje de la Şcoala „Avram Iancu” din Oradea, Şcoala Generală din Avram Iancu, Grupul Şcolar Industrial din Şuncuiuş, Grupul Şcolar Industrial din Suplacu de Barcău şi Şcoala Generală Vaşcău.

„Particip din clasa a III-a la concursul acesta şi în fiecare an m-am descurcat destul de bine. Cel mai bine am mers anul trecut, când am parcurs proba de poligon cu cele mai puţine penalizări”, povesteşte Rareş Stângă, elev în clasa a VI-a la Vaşcău.

„E un concurs interesant şi îmi place foarte mult. Am mai participat şi anul trecut, dar atunci mi s-a părut destul de greu, pentru că a fost prima mea participare. Pentru concursul de acum m-am antrenat două luni, am mai multă experienţă şi sper să fie mai bine”, spune Ionuţ Pop, elev în clasa a V-a la Suplacu de Barcău.

Fiecare echipaj a fost format din patru elevi.

Copiii au susţinut o probă teoretică, precum şi două probe practice în care le-a fost testată îndemânarea de a conduce bicicletele şi modul în care ştiu să circule cu acestea pe drumurile publice.

„Prin acest concurs încercăm să contribuim la educaţia rutieră a copiilor, să le sporim deprinderile de conducere a bicicletei, astfel încât să fie în siguranţă pe drumurile publice. Mai ales că ei fiind copii circulă foarte mult cu bicicleta. Inspectoratul Şcolar mulţumeşte Poliţiei Rutiere pentru Organizarea concursului. De asemenea, felicit profesorii coordonatori şi le mulţumesc pentru că se implică”, spune profesoara Georgeta Sadoveanu, metodist educativ în cadrul IŞJ Bihor.

„La partea de teorie copiii sunt destul de slăbuţi, şi asta pentru că lor le plac mai mult probele practice. Le place mai mult să se dea cu bicicleta, iar teoria mai puţin”, explică subcomisarul Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR Bihor.

Câştigătoarea concursului va participa la faza naţională a competiţiei. Câştigătorii au fost premiaţi de către constructorul Autostrăzii Transilvania, compania Bechtel.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor